tirsdag 7. november 2017

Vitamin

Vitaminer (latin: vita, liv) er essensielle stoffer som trengs i små doser. Vitaminene bidrar særlig i reaksjonene der næringsstoffene forbrennes. BufretLignendeHer får du oversikt over viktige vitaminer og mineraler.

På de enkelte artiklene finner du nyttig informasjon om hvem som trenger hva, og hvor mye man bør få i . BufretLignendeVitamin C (askorbinsyre) er en viktig antioksidant. Vitamin C bidrar til oppbygging og vedlikehold av bindevevet i kroppen og øker opptaket av ikke-hem jern i . Vitaminer, navn på organiske forbindelser som i små mengder er nødvendige for stoffskiftet og en rekke andre funksjoner i kroppen.

Det blir også kalt for solskinnsvitamin siden kroppen produserer vitamin D når den utsettes for sollys. Vitamin A er et av våre viktigste vitaminer. Det er viktig for øyet og nattesynet, immunforsvaret og spiller en rolle for fertilitet og fosterutvikling. E-vitamin er akkurat som C-vitamin et av vitaminene som også fungerer som en antioksidant, og bidrar til å beskytte cellene mot oksidativt stress.


Vitamins are organic compounds which are needed in small quantities to sustain life. We need to take vitamins from food because the human . Vitamin A er et fettløselig vitamin som blant annet finnes i lever, fet fisk og egg. Vitamin A er blant annet svært viktig for normalt syn. Tilstrekkelig Vitamin D er viktig for bendannelse og mineralisering av tenner, og anbefales derfor spesielt for gravide og ammende, og for alle .

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg