torsdag 16. november 2017

Diare og oppkast

Dette er en vanlig årsak til diaré og oppkast. Typisk for akutt mage-og tarminfeksjon er oppkast, diare, magesmerter og feber. Nøyaktig hvilken bakterie, virus eller parasitt som er årsaken til . GODE RÅD ER DYRE: Det er få ting som er verre enn oppkast og diaré. Det er i hvert fall slik det føles når du først henger over toalettskåla. Omgangssyke er en virusinfeksjon i tarmen som gir diaré og oppkast.


Omgangssyke kan forekomme til alle årstider, men er vanligst om vinteren.

Diaré er hyppig, tynn avføring som ofte er ledsaget av oppkast og feber. Diare er en av kroppens måter å fjerne noe uønsket på. Diaré (ofte med magesmerter og oppkast) skyldes gjerne at det er spist mat som er forurenset med bakterier.


Forurensningen oppstår spesielt ved utilstrekkelig . Oppkast og diaré (omgangssyke) er vanlig i småbarnsalderen. De aller fleste episoder med oppkast og diaré er forårsaket av virusinfeksjoner. Slår man opp i Felleskatalogen vil man finne at diaré, forstoppelse, kvalme, oppkast og magesmerter er blant de hyppigste bivirkningene ved veldig mange . Klinisk diagnose basert på oppkast, diaré, magesmerter og feber i forskjellige kombinasjoner.


Diaré går som oftest over av seg selv etter noen dager.

Oppkast og magesmerter er vanlig, det samme er tørste.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg