fredag 24. november 2017

Brennkopper smittefare

Brennkopper (impetigo) er overflatiske hudinfeksjoner som vanligvis er. Barn under år er spesielt utsatt for å få få brennkopper, da de har mye . Brennkopper er en betennelse som skyldes en bakterie. Symptomer på brennkopper; Behandling av brennkopper; Forebygge smitte av brennkopper; Hva vil . Brennkopper oppstår helst på utildekkede hudområder som ansikt, hodebunn og hender.


Brennkropper smitter ved kroppskontakt og via . Brennkopper (impetigo) er en overflatisk hudinfeksjon som skyldes.

Gode råd for å forebygge smitte av brennkopper. Brennkopper (impetigo) er væskefylte blemmer eller sår i huden som skyldes infeksjon. Tildekking av væskende brennkopper er viktig for å begrense smitte.


Forekomsten av brennkopper økte kraftig i Norge og de skandinaviske land fram mot 2004. De siste årene har tilstanden gradvis blitt mindre hyppig. Brennkopper er hudinfeksjoner som skyldes bakteriene stafylo- eller streptokokker, og er temmelig.


Brennkopper smitter via væske fra sårene som inneholder mye bakterier, og smittefaren kan begrenses ved at sår dekkes med plaster. Ved brennkopper får barnet gjerne blemmer i ansiktet, på hendene og på armer og ben. Bakteriene kan også smitte indirekte kontakt.

Brennkopper (impetigo) er en betennelse i huden som skyldes bakteriene. Når barnet har brennkopper, kan det lett komme til å smitte seg selv og andre ved å . Brennkopper kan vise seg hvor som helst på kroppen, men starter ofte i små. Dekk til brennkoppene med tørre kompresser for å hindre smitte. Er brennkopper smittefarlig hvis en har hatt denne sykdommen før?


Brennkopper er en overfladisk betennelse i huden som særlig barn er utsatt. Behandling: Brennkopper årsakes av gule stafylokokker eller streptokokker. Dette er på grunn av risikoen for å smitte andre barn.


Mens brennkopper er bakterier, kommer hånd-, fot- og munnsyke fra et. Vi får besøk i helga, av en gutt som har brennkopper. Jeg skal opereres om en uke, og er livredd for å bli smittet.


Faren for å smitte andre spiller ofte mindre rolle, men man må også ha dette i. Brennkopper er en overfladisk hudinfeksjon som skyldes bakterier.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg