tirsdag 7. mai 2019

Mat med k vitamin

Vitamin K er et fettløselig vitamin som finnes i to former i matvarer: Mest som vitamin K(fyllokinon) og i enkelte matvare i mindre mengder som . Det blodfortynnende medikamentet warfarin (handelsnavn Marevan) hindrer dannelsen av koaguleringsfaktorer i leveren ved å påvirke omsetningen av vitamin . K-vitamin er viktig for normal blodlevring, altså at blodet størkner eller koagulerer, samt vedlikehold av skjelettet.

Det betyr at det er viktig med oljebasert dressing eller annet fett i maten, for å kunne oppta vitamin K fra salater og grønnsaker, sier Fedon . Vitamin K er nødvendig for at blodet skal koagulere (levre seg). Naturlige bakterier i tarmen danner vitamin K men ikke i tilstrekkelige mengder. K2-vitamin – Menakinon dannes av bakterier i tarmen og finnes i litt av i matvarer som nyre, egg, lever og ost.

Natto – Gjærede soyabønner – er spesielt rik på . Effekten av warfarin kan motvirkes ved tilførsel av K-vitamin. Bruker du Marevan, er det viktig å være bevisst på kostholdet. I en del matvarer, som rosenkål og spinat, finnes det mye vitamin K som kan . K-vitamin ble oppdaget for mer enn år siden av dansken Henrik Damm, som. Matretten som inneholder mest K2-vitamin er den japanske matretten natto, . Vitamin K hører til blant de fettløselige vitaminene og ble oppdaget i 1929.


K vitamin finnes hovedsakelig i former. En ny studie viser at vitamin K som blant annet finnes i Roquefort-ost, motvirker.

Gjæret og modnet mat som klippfisk og lever, og oster som gammelost og. Mennesker klarer ikke å lagre så mye vitamin K i kroppen, og derfor må vi spise mat som inneholder vitamin K regelmessig. VITAMIN K: Det finnes to ulike naturlige former for vitamin K. Det er større konsentrasjon av stoffet i tørkede matvarer, men dette . Innehållet av vitamin K i livsmedel påverkas av faktorer såsom sort, odlings- och lagringsförhållanden.


Vitamin Kär ljuskänsligt men relativt värmestabilt. Det rekommenderade dagliga intaget (RDI) är µg. Tilskudd av vitamin K kan være livsnødvendig, men bare for én gruppe mennesker. Men selv om vitamin Kikke er tatt med ved analyse av mange matvarer, er det sannsynlig at inntaket av vitamin K er betydelig lavere enn . Vitamin K-vitamin är bra för skelettet och blodet!


En annen viktig funksjon av vitamin K er vedlikehold av ben i kroppen. Vitamin K er viktig hvis du lider av osteoporose. Vitamin K er nødvendig for at blodet skal koagulere og viktig for vekst. I og med at nivået av vitamin K i norske matvarer er lite kjent, samt at vi .

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg