mandag 9. september 2019

Den fjerde barnesykdom

Den fjerde barnesykdom er en svært vanlig tilstand som rammer så godt som alle barn. De fleste smittes i løpet av de 2-første leveårene, og aller hyppigst mot . De fleste barn smittes av den fjerde barnesykdom i løpet av de tre første leveårene.

Aller hyppigst ser en sykdommen når barnet runder ett år. Barnesykdommen få kjenner til, og nesten alle barn får den. Tredagersfeber er navnet på en infeksjonssykdom som rammer barn. Tredagersfeber kalles også fjerde barnesykdom, Erythema subitum eller Roseola infantum. Tredagersfeberen (også kalt fjerde eller sjette barnesykdom) forekommer helst blandt.


Den er nok en av de mindre kjente av barnesykdommene med utslett. Vil du i stedet vite mer om de mest kjente barnesykdommene, kan du klikke på linkene her:. Fjerde barnesykdom er en vanlig virusinfeksjon i barnealder med feber og utslett. Se video av utslett,og lær tiltakene du selv kan gjøre for barnet. Den fjerde barnesykdom skyldes ufarlige virus som smitter fra barn eller voksne som bærer viruset.


Den fjerde barnesykdom krever som regel ingen behandling. Meget vanlig, men nokså ukjent sykdom som forekommer hos barn i alderen seks måneder til tre år. Den fjerde barnesykdom er en veldig vanlig tilstan og så godt som alle barn vil få denne sykdommen i løpet av barndommen.

Snarveier: Vannkopper; Meslinger (morbilli); Røde hunder (rubella); Exanthema subitum (den fjerde barnesykdom, den sjette barnesykdom, tredagers feber) . Sykdommen starter gjerne med feber i flere dager og etterfølges så av et utslett. Og var de veldig urolige i kroppen og spiste de lite? Tredagersfeber er en ufarlig barnesykdom med utslett som forårsakes av to herpesvirus (humant herpesvirus-(HHV 6) og humant herpesvirus-(HHV 7), også . Det er nemlig typisk for den fjerde barnesykdommen, om det er den så går . Fjerde døgn faller temperaturen spontant og barnet får et småmakulært utslett på kropp og ekstremiteter. Exanthema subitum (Roseola infantum) kalles også den 6. Grunnen til navnet fjerde barnesykdom er at den inngår i en gruppe barnesykdommer som i tidligere tider var vanlig og der utslettene lignet . Etter boka kan det høres ut som den fjerde barnesykdommen. Feberkramper Hvordan barn reagerer på sykdommen er svært varierende.


Sykdommen ble tidligere ofte kalt den fjerde barnesykdom. Vi har vært innom urinveisinfeksjon som en annen teori, men . De fleste smittes i løpet av de 2-første leveårene, . Kalles også tredagers feber eller exanthema subitum. Barna kan gå i barnehage når de er feberfri, utslettet forsvinner raskt. Litt om dagen i går og dagen i dag… Til vanlig sover lillegutt ca time om gangen når han sover på dagen,men nå sov han i timer,og våknet . Nuppa har hatt feber i oen dager, og nå har hun fått rødt utslett.


Jeg regner med at det er den fjerde barnesykdommen. Barnehagen ringte i går for å fortelle om at en av de andre barna der hadde fått den fjerde barnesykdommen, som gjerne ble innledet med høy .

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg