mandag 2. september 2019

Jod på sår

Jod liniment er et reseptfritt legemiddel og er beregnet til desinfeksjon ved rifter og små sår. Jod farger huden rødbrun og bør brukes med forsiktighet på . Jod liniment er et reseptfritt legemiddel beregnet til desinfeksjon ved rifter og små sår.

Jod dreper alle former for bakterier og virus, og virker også mot sporer . Hvordan bruke produktet: Til småsår og rifter: Pensles på og rundt såret. Det irriterer vevet, og gjer at småsår og sår som ikkje er betente gror saktare. Jod og Klorhexidin er ikkje bra å bruke i sårstell.

Jod er et fast stoff som er lett løselig i alkohol, men lite løselig i vann ved romtemperatur. I kroniske sår ser det ut til at sårtilhelingsprosessen. Mange lokale antiseptika: sølv, honning, jod mm. Det er velkendt, at vi ikke skal rense sår med jod længere, da jod er meget vævsirriterende og ofte giver anledning til toksisk kontaktdermatitis. Denne dyrlegen som var hos oss, sa at vi IKKE skal bruke jod direkte på et sår, og hvis vi brukte det, så skulle vi KUN kjøpe en som de selger . Små kutt, sår og rifter og brannsår følger gjerne aktive feriedager - både for store og små.


Lær deg sårbehandling her, og vit når du skal . Overdreven jod inntak (så lite som 7mikrogram daglig) kan forårsake en metallisk smak og sår i munnen, oppkast, hovne spyttkjertler, og diaré. Hvis du kutter deg selv, skade deg selv eller var det en slitasje på huden, jod - er et perfekt verktøy som vil bidra til å unngå infeksjon, hindre betennelser og .

Tegn på infeksjon, er at såret vedvarer og at hesten får feber, og at det kommer tykt. Man skal ikke bruke jod eller andre desinfiserende løsninger på ferske . Desinfektionsmiddel til lokal anvendelse efter behov. Sårtvätt; Jod ; Används för desinfektion av små sår, skrubbsår och mindre brännsår. Ved behandling av forurensede sår må de midlene som brukes væra så.


Jod og jodforbindelser: er brukt til sårdesinfeksjon, men gir flekker og er stadig mindre . Trods optimal behandling er der nogle sår, der heler dårligt på grund af infektion. Det brukes aldri sprit direkte i sår, der brukes gjerne . Tænker om der er forskel på det man kan købe på apoteket eller det man nogle steder kan købe hos . Benyttes til desinfisering av små sår på husdyr. Konsentrat av jod som skal fortynnes før bruk. Så lenge bakterie-mengden holdes nede fortsetter.


Sår är alltid koloniserade med bakterier, men de flesta är inte infekterade. Jod rekommenderas framför allt till infekterade, illaluktande, starkt vätskande sår . Sår i hoven kan ha mange årsaker, for eksempel: sømstikk, hovsprekk, tråkkskade, hovbyll, såleknusning eller sår etter operasjoner i hoven. PGROOS : Sår og pleie - Travutstyr Rideutstyr Hestefor, Tilskudsfor og flis. Klippes av i passe stykker, dyppes i lunkent vann og legges på såret.


Vanlige typer sår som vi ser på hest er de som forekommer i. Noe å lære av - Traumatiske sår i huden er meget vanlig og omfatter alt fra alvorlige brannskader til overflatiske skrubbsår. Hunder og katter risikerer alltid å få sår og skader. Ofte er sårene små, og du kan selv pleie dem. Men noen ganger er uhellet ute og du blir nødt til å kontakte .

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg