fredag 13. september 2019

Hvor høy temperatur er feber

Feber defineres som temperatur på over grader målt i endetarmen. C under målingen fra endetarmen; Feber foreligger når temperaturen i munnhulen er. Derfor ser vi ofte at sykdommer som medfører høy feber hos barn, ikke.

Feber er et mindre pålitelig mål på hvor sykt et barn er sammenlignet med en . Feber, forhøyet kroppstemperatur som følge av en sykelig tilstand. Den øvre grensen for normal temperatur settes til cirka 3°C om morgenen. Temperatur over grader regnes som høy feber, og stiger. I praksis sier man at man har feber når man måler en temperatur på 39.


Ett annet fenomen som gjerne kan vurderes hos syke barn er om hvor aktive de er. Jeg lurer på hvordan man tolker hvor mye man har i feber når den normale. Feber er et vanlig symptom hos barn, og mange barn kan få høy feber selv ved helt.


Ved feber er denne termostaten i kroppen stilt inn på for høy temperatur, . Jeg og min samboer har målt vår normale kroppstemp (armhule) for å ha noe å sammenligne med når man føler seg litt ute av form. Feber er en kroppstemperatur over 38° C, og skyldes som regel en infeksjon. Temperaturen er rimelig sikker, men vær oppmerksom på at også gamle kvikksølv- termometre kan ta feil hvis det ikke er.

Det er den bakenforliggende sykdommen som avgjør hvor syk du er. Hvis feberen blir meget høy - over 4grader. Barn under år får ofte høy feber, 30–45° C, selv ved ufarlige infeksjoner. Feber i seg selv er ikke farlig og sier som regel lite om hvor . Når temperaturen stiger, øker også kroppens behov for oksygen (surstoff). Hvis feberen ikke er høy eller gir store plager, trenger du ikke å gi . En temperatur som er målt i barnets munn, er ca grader lavere, og dette gjelder.


Det kan være en god ide å be om veiledning i bruk av termometeret der hvor du kjøper det. Hvis barnet har høy feber trenger det hvile og søvn innimellom. Barn og voksnes normale temperatur ligger mellom og 38°C.


LES OGSÅ: Dette er viktigere å sjekke enn hvor høy feberen er . Hvorfor får vi feber, og hva skal du gjøre om barnet ditt har feber? Vi kjenner norske barnefamilier godt, og kan tilby dere produkter av høy kvalitet til. Om barnet har temperatur over 3grader, kan det likevel være lurt å gi febernedsettende medisiner. Hvor mange dager i strekk er det greit å gi febernedsettende?


Normal temperatur hos små barn varierer vanligvis mellom 3og 3grader, og stiger den til over. Høy feber betyr ikke nødvendigvis alvorlig sykdom. Uansett hvor lav kroppstemperatur man har til vanlig, regner vi det som feber når. Barn kan ha ganske høy feber uten å være veldig syke.


Noen bakterier fungerer dårligere ved høyere temperatur, men dette er nok et lite poeng. Har det noe å si hvor mye man pakker seg inn i dyner og pledd når man får feber? Mange barn og voksne kvier seg for å måle temperaturen i baken.


Febermåling i armhulen er derfor ikke særlig pålitelig. Du nevner ikke hvor høy du er og noe om ditt kosthold og levevaner,men . Ved høy feber der barnet blir slapt slik at det ikke drikker, må feberen senkes.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg