mandag 11. februar 2019

Solbrenthet

Sjekk hvorfor du blir solbrent og hvordan du kan lindre smerten. Foto: Colourbox Sjekk hvorfor du blir solbrent og hvordan du kan lindre . Ble du så glad da påskesolen titten frem, at du glemte å smøre deg?

Fortvil ikke – her er ekspertens beste tips til deg som er solbrent. Dette er den vanligste formen for solinflammasjon, og de fleste av oss har opplevd å bli solbrente en eller flere ganger. Symptomer og tegn på solbrenthet opptrer vanligvis i løpet av noen få timer etter at du har solet deg; Det kan gi smerter, rødhet, hevelse og noen ganger . Rødhet, hevelse og smerter er tegn på solbrenthet og oppstår fordi huden har fått mer sol enn den tåler. Vi har samlet noen gode råd og tips om hva du kan . SOLHATT: Husk alltid å bruke en solhatt for å beskytte både hodebunnen og huden.


Skulle du likevel bli solbrent kan du alltid bruke tipsene . God solbeskyttelse er derfor viktig, men er skaden først skjedd kan det lindre med kjølende og fuktgivende produkter. Her får du gode råd og tips ved solbrent . Solbrenthet er en tilstand av brent hud som følge av ultrafiolett stråling (UV-stråling) fra sollys eller lampene fra et solarium. Det aller beste er å unngå sminke til huden har fått reparert seg selv, men dersom du må sminke deg, finnes det heldigvis gode . Når uhellet så er ute, og huden er irritert eller solbrent, kan du bryte av en liten bit fra et av bladene, dele den i to og smøre den utover huden. De aller fleste har nok opplevd å bli solbrent i løpet av livet.


Noen ganger er det uskyldig, mens andre ganger mer alvorlig. Det er lett å bli solbrent, både for voksne og barn. Hva er egentlig solbrenthet og hvordan lindrer vi best mulig?


Dersom du først har blitt solbrent, er det vanskelig å forhindre at huden begynner å flasse. Det å flasse er nemlig en naturlig del av hudens . Og de fleste av oss har antagelig prøvd ut noen såkalte kjerringråd mot solbrent hu som for eksempel å smøre på yoghurt naturell , eller . Man kan bli solbrent både gjennom solarium og nat. Når man har blitt solbrent bør man holde seg unna sola i noen dager. Dekk til huden med klær, bruk høy solfaktor eller hold deg i skyggen. Den varme vårsola gir raskere forbrenninger enn du tror.


Mange mennesker vil ikke unnvære behagelige turer til stranden, og tiden løper . Ja, vi burde vite bedre, men noen ganger blir man solbrent likevel - selv på ferie hjemme i Norge! Her er syv ting du kan gjøre for å fikse . Jeg ble solbrent for første gang i går, og det er helt forferdelig! Jeg og kjæresten min låg på stranden og slappet av etter en tur i sjøen.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg