mandag 4. februar 2019

Vondt i tarmen

Med vondt i magen mener de fleste egentlig smerter som har med tarmsystemet å gjøre. Tarmene har ikke smertesans slik som huden vår har, . De fleste av oss opplever magesmerter fra tid til annen. Kanskje du var fullstendig utsultet da du kom hjem og kastet i deg litt for mye mat litt for . LES OGSÅ: Derfor får du vondt i magen etter å ha spist for mye.


Hvis man i tillegg undersøker smertefiber i tarmen deres kan man se at det . Magesmerter uten feber kan f eks skyldes smerter fra tarmen, magekatarr (magesyre), gallesten.

Selve utspilingen gjør vondt - også selv om det bare er luft. TV › underholdning › god-morgen-norgeBufret5. En av fem nordmenn sliter med mageproblemer uten å vite hvorfor.


Så fikk Amanda (20) vite at hun hadde uhelbredelig kreft. Fikk beskjed om at hun kunne dø før jul i fjor. De kan gi magesmerter, blø og bli betente.


Det finnes ingen kur mot divertikler annet enn å fjerne tarmen der de sitter. Vi skiller vanligvis mellom akutte og kroniske magesmerter. Alle som opplever akutt innsettende sterke smerter – enten fra brystet eller buken – bør raskt .

Små barn angir ofte vondt i magen ved infeksjoner andre steder. Betennelsestilstander i tarmen, som ulcerøs colitt eller Crohns sykdom . Stort sett skyldes smerter i magen for mye luft. Men om smertene er kraftige kan det være tegn på en mer alvorlig tilstand. Når man har diaré klarer ikke tarmen å suge opp vann og salter som resten av kroppen trenger. Mye vondt i magen, men litt ubestemmelige smerter som flytter seg rundt.


Forøvrig er kreft i tarmen en sykdom for betydelig eldre mennesker . Luft kan være fryktelig vondt, men er ikke farlig i seg selv. Plutselig vondt i magen som kan gi kramper, diare, feber og ubehag som går over . Hei, fikk plutselig magesmerter i går på ettermiddagen. Pleier aldri å ha smerter, og bruker ikke noen medisiner.


Har over månder nå hatt perioder med vondt i magen. For ca et år siden fekk eg veta at eg hadde noko gale med tarmen min. Funksjonelle forstyrrelser i tarmen kan gi økte plager. Noen matvarer kan føre til oppblåsthet og utvikling av gasser som lukter vondt. Er veldig bekymret siden jeg har hatt vondt i magen i tre dager i strekk nå.


Allmenntilstanden er helt fin, men i perioder verker jeg mye i magen. De siste dagene har jeg begynt å få vondt i magen igjen, men denne gangen er det annerledes. Det begynte først med svake og lite hyppigesmerter nederst til .

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg