onsdag 14. august 2019

Skjoldbruskkjertelen betennelse

Tyreoiditt er en betennelse i skjoldkjertelen (tyreoidea). Tyreoidea kalles på norsk for skjoldkjertelen eller skjoldbruskkjertelen. Du har det som blir kalt Hashimotos thyroiditt - ein betennelse i skjoldbruskkjertelen som ofte medfører lavt stoffskifte etter månader og år.

Atrofi betyr generelt at et vev svinner vekk, f. Skjoldbruskkjertelen regulerer kroppens stoffskifte. Hvis det er et problem med skjoldbruskkjertelen, er det sannsynlig at kjertelen blir betent . Diffuse symptomer kan skyldes sykdom i skjoldbruskkjertelen.

Man kan også være født med lavt stoffskifte, ha betennelse i kjertelen, eller . Betennelse i skjoldbruskkjertelen kan øke risikoen for utvikling av kreft i denne. Dersom det oppdages en kul i skjoldbruskkjertelen eller på halsen skal det i . Tyreoiditt, betennelse, som regel autoimmun, i skjoldbruskkjertelen. Vanligvis skyldes hypotyreose svikt i skjoldbruskkjertelen. De vanligste årsaker er gjennomgått betennelse i skjoldbruskkjertelen som følge av . En betennelse i skjoldbruskkjertelen er ganske vanlig.


Hva er et skjoldbruskkjertelbetennelse, hva er symptomene og hvordan skjoldbruskkjertelbetennelse . Betennelse i skjoldbruskkjertelen eller thyroiditis, er en akutt, subakutt og kronisk.

Det mest vanlige er kronisk autoimmun tyreoiditt, mens akutt . Thyroid svulmer beskriver en tilstand der størrelsen på skjoldbruskkjertelen øker unormalt. Dette problemet av skjoldbruskkjertelen kan heve eller senke syntese . Jeg er en jente på år som har blitt diagnostisert med en betennelse i skjoldbruskkjertelen. I Hashimotos sykdom, angriper immunsystemet skjoldbruskkjertelen, forårsaker betennelse og forstyrrer evnen til å produsere skjoldbruskkjertelhormoner.


Når det lave stoffskiftet skyldes en såkalt autoimmun betennelse i skjoldbruskkjertelen, er risikoen for å få andre autoimmune sykdommer som diabetes litt økt. Kronisk betennelse i skjoldbruskkjertelen, benevnes også Hashimotos thyreioditt; Følge av tidligere operasjon pga. Akutt betennelse, også kjent som kortsiktig betennelse, refererer til hevelse og rødhet i huden som påvirker umiddelbart skadet vev. Thyreoiditt er en betennelse i skjoldbruskkjertelen, en kjertel i halsen som er en viktig del av det endokrine systemet. Når skjoldbruskkjertelen blir betent, er det . Tyreoiditt er et vidt begrep som omfatter forhold som forårsaker betennelse i skjoldbruskkjertelen.


Fordi det er mange typer tyreoiditt, kan symptomene varierer . Jeg har fått vite av min fastlege at jeg har litt lavt inntak av vitamin B1 og for lite jern. I tillegg fastslo han at jeg har hatt en betenelse i skjoldbruskkjertelen i . Det finnes forskjellige typer skjoldbrusk sykdommer som kan forveksles med kreft. Noen ganger hevelse og smerte, og skjoldbruskkjertelen er .

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg