tirsdag 18. juni 2019

Allergisk

Om du ofte får rennende nese, tett nese, nysing, kløe i nesen og irriterte øyne, kan det hende at du er allergisk mot noe i dine omgivelser, f. BufretLignendeAllergi skyldes at man blir overfølsom mot stoffer som forekommer naturlig i omgivelsene våre og som i utgangspunktet er ufarlige. Allergi oppstår når kroppens immunforsvar overreagerer på såkalte allergener eller irriterende stoffer i omgivelsene. Det finnes mange ulike typer allergier og . Allergi er en tilstand som skyldes et hyperaktivt immunsystem.


Tilstanden kan gi plager fra de fleste organsystemer, og man kan være allergisk for mange . Ordet allergi kommer fra gresk; Allos = forandret, og Ergos = reaksjon.

Allergi betyr således forandring i kroppens reaksjonsmåte på de i våre omgivelsers . Ordet allergi kommer fra gresk og betyr endret reaksjonsmønster. Allergi betyr således endringer i kroppens reaksjonsmåte på stoffer som . Astma og allergi kan gi symptomer som tung pust, hoste, kløe, tett nese og utslett. Det finnes behandling mot plager knyttet til astma og allergi.


Allergisk sjokk er en akutt og alvorlig allergisk reaksjon. Et allergisk sjokk kan være livstruende og krever akutt behandling. I dagligtalen blir allergi brukt om alt fra solid høysnue og kontant skalldyrsallergi til forklaring på uklar tretthet eller pustebesvær etter . Allergi, overfølsomhetsreaksjon som følge av at kroppens immunsystem reagerer unaturlig på stoffer (allergener) som vanligvis ikke er . En rekke tiltak for å unngå allergener er også iverksatt ved våre fabrikker. Den eneste måten å garantere frihet fra en allergisk reaksjon er å unngå det man ikke . Allergi mot fisk eller skalldyr skyldes en reaksjon på et protein som finnes i forskjellige utgaver i de aller fleste skalldyr og fiskeslag. Den eneste måten å garantere frihet fra en allergisk reaksjon er å unngå det man ikke tåler.


De som har alvorlige allergiplager må alltid ha med seg antihistamin . Har du en allergi, kan du få lavere toleranse for hva du reagerer på hvis du drikker alkohol, og reaksjonen kan bli kraftigere. Mange tror de er allergiske uten at de egentlig er det. Reagerer du med nysing, kløe i halsen eller rennende øyne på pollen, dyr eller støv? Det er ikke noe gøy å være allergisk, men . Allergi oppstår når vi kommer i kontakt med harmløse stoffer som feiltolkes og aktiverer kroppens immunsystem.


Kan utløses av mat, medisiner eller insekter. Til daglig brukes begrepet allergi om mange former for overømfintlighet. Denne artikkelen omhandler den vanligste formen i tidlige barneår, den som gir opphav . Hos små barn ses hyppigst allergi mot melk, egg, fisk, nøtter, skalldyr og belgfrukter (erter, bønner og linser). Mange får også overfølsomhetsreaksjoner overfor .

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg