torsdag 6. juni 2019

Håndmunn og fot sykdom voksne

Hånd-, fot- og munnsykdom er en virusinfeksjon som gir blemmer i håndflatene, på føttene og i munnen. Sykdommen rammer oftest barn, men også voksne kan . Sykdommen med det merkelige navnet hånd-, fot og munnsykdom er en.

Mange voksne har sannsynligvis hatt sykdommen da de var små . Hån fot og munnsykdom hos voksne er sjelden, og symptomene kan føre til alvorlig ubehag. Fordi sykdommen er så smittsomt, anbefales det å holde seg . Hånd-, fot-, og munnsyke begynner ofte med feber og dårlig matlyst,.

Det rammer i hovedsak barn opp til ti år, men også voksne kan bli syke. Det har jeg fått påvist på legevakten i kveld. Har store blemmer i hendene og under føttene, klarer nesten ikke å. Hånd-fot-og-munn-syke er en mild utslettsykdom som ofte opptrer som. Ifølge Blystad har hånd-, fot- og munnsykdom vært i Norge i mange år. Hånd-,fot- og munnsykdom er en virusinfeksjon med utslett i munn, hender og fotsåler.


Den forekommer først og fremst hos barn under år, er svært smittsom . Hånd-, fot- og munnsykdom (også hånd-, fot- og munnsyke) er en menneskelig infeksjonssykdom som. Ytterst sjelden smittes voksne av sykdommen.

Voksne blir gjerne hardere rammet enn barn. Hån munn og fotsykdom forårsakes av et virus og er en ufarlig sykdom som oftest går over av . Den hånd-, fot- og munnsykdom er et virus som forekommer hovedsakelig hos barn. Men også hos voksne denne sykdommen er uvanlig.


Hva er hånd-fot-munn sykdom hos barn og voksne og hva forårsaker det? Derimot, er munn- og klovsyke en relativt vanlige og relativt ufarlig . Noen sykdommer opptrer nesten bare hos barn. Antakelig har da voksne motstandskraft mot sykdommen.


Voksne kan også smittes ved direktekontakt med barnet. Hånd- munn- og fot-sykdom skyldes først og fremst coxsackievirus. Her i huset har vi alle fått fot, han munnsyke. I helgen innså jeg jo for alvor at gubben var syk.


Barnehagerampen vår ble nemlig smittet av hånd-, fot- og munnsyken i forrige uke, og til tross for lovord fra både fastlege og Norsk helseinformatikk om at voksne som oftest . Venninna mi, som er 4 ble plutselig syk i forgårs kveld med høy feber (som er gått nesten helt ned nå) og vabler under føttene og i hendene. Jeg har enn sønn på seks år som har fått diagnosen hånd-fot-munn-sykdom - Coxsackie A-virus. Ser nå ut som storebror også har fått det. Hån fot og munnsykdom skyldes hos de aller fleste Coxsackie virus A16.


En mer sjelden gang skyldes det Enterovirus 7 eller andre typer Coxackievirus. Hån fot og munnsykdom er en mild virussykdommen som ses hos barn opp til år, og kommer vanligvis i epidemier om sommeren og tidlig .

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg