tirsdag 23. oktober 2018

Blodtrykket

Blodtrykket er det trykket som blodet utøver mot veggen i blodkarene. Blodtrykket som måles på legekontoret er det blodtrykket som måles i . Blodtrykket er det trykket som blodet utøver mot veggen i blodkarene, når det strømmer gjennom disse.

Med blodtrykket mener vi som regel det arterielle . Høyt blodtrykk regnes ikke som en sykdom i seg selv, men det er en belastende faktor for hjertet og medfører økt risiko for utvikling av hjerneslag og hjerteinfarkt. Blodtrykket er det trykket som blodet skaper inne i blodkarene, når det strømmer gjennom disse. Når vi snakker om blodtrykket, mener vi som . Blodtrykk, det trykket som blodet utøver mot åreveggen.


Trykket er høyest i livpulsåren, aorta, og nær null (=atmosfæretrykket) i venene ved . Høyt blodtrykk øker risikoen for hjerte- og karsykdom. Risikoen blir høyere dersom du samtidig røyker, har høyt kolesterolnivå eller har diabetes. Blodtrykket er trykket som strømmen av blod utgjør i arteriene i kroppen, og forandrer seg i takt med hvilke krav hjertet har når det gjelder . Blodtrykket er det trykket som blodet skaper inne i blodkarene når det strømmer gjennom disse. Med blodtrykket mener vi som regel det arterielle blodtrykket, . Høyt blodtrykk vil over tid øke risikoen for hjerneslag og hjerteinfarkt.


Blodtrykket er høyt (hypertensio arterialis), hvis det høye blodtrykket er 1mm Hg eller høyere, eller det lave blodtrykket er mm Hg eller høyere.

Lær deg mer om blodtrykket og viktigheten av å ikke ha høyt blodtrykk. Blodtrykk er et kjent begrep, og alle vet at det er viktig å ikke ha høyt blodtrykk. Høyt blodtrykk er et vanlig helseproblem blant voksne nordmenn, og flere enn 10bruker medisiner mot høyt blodtrykk i Norge.


Høyt blodtrykk kalles på fagspråket hypertensjon. Når legen måler blodtrykket ditt, måler de hvor hardt blodet presser mot veggene i blodårene. N GANG I ÅRET: Det kan være lurt å gå til rutinesjekk hos legen og få undersøkt blodtrykket ditt én gang i året.


Hypertensjon og hypotensjon er to tilstander som relaterer til blodtrykket i blodårene, og det er svært viktig å være klar over hvilke symptomer begge gir. Flere hundre tusen nordmenn har høyt blodtrykk og behandles med blodtrykkssenkende medisiner. Med mindre blodtrykket er veldig høyt er det få symptomer . REGULERE HØYT BLODTRYKK: Noen tar allerede medisiner, men for dem som ikke gjør det, finnes det også andre måter å redusere trykket . Video: Blodtrykket Hjertet er en muskel som pumper oksygenrikt blod ut til kroppen gjennom et nettverk av arterier og vener.


Høyt blodtrykk (hypertensjon) vil si at blodtrykket ditt er høyere enn normalt. Blodtrykket varierer med alder, tid på døgnet og kan påvirkes av blant annet stress. Selvsagt frukt og grønt, men hva slags grønnsaker og hva slags .

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg