onsdag 21. juni 2017

Virus bronkitt

Nesten alle tilfeller av akutt bronkitt skyldes en virusinfeksjon. Kronisk bronkitt har ofte andre årsaker og behandles annerledes. Akutt bronkitt skyldes i mer enn av tilfellene uskyldige og vanlige virus.

Antibiotika har ingen effekt ved akutt bronkitt, likevel er det mange som bruker det. Slik du beskriver symptomer, ingen feber og lav crp, høres det ut som en virus bronkitt og da hjelper ikke antibiotika. Bronkiene er fortsettelsen av luftrøret og danner mange forgreninger videre nedover i lungene.


Akutt bronkitt skyldes som regel virus i disse bronkiene.

Akutt bronkitt er derfor en inflammasjon (betennelse) av luftveiene som følge av virus ( ) og bare unntaksvis bakterier (). Sliter du med pusten eller hoster deg sliten? Som regel skyldes bihulebetennelsen et virus, og kun i sjeldne tilfeller er det bakterier inne i bildet. Kronisk bronkitt, som i de fleste tilfeller rammer bybeboere fra områder med sterk.


Bronkitten kan være viral (og dermed umulig å behandle med antibiotika) . Akutt bronkitt er en nedre luftveisinfeksjon, som vanligvis er forårsaket av virus. Infeksjonen er vanligst i vinterhalvåret og kan ramme både barn og . Kontraindisert ved ukomplisert viral bronkitt. Ved mistanke om bakteriell infeksjon (langt forløp, høy CRP, dårlig allmenntilstand), velg antibiotika som ved .

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg