fredag 9. juni 2017

Akutt oppkast

Typisk for akutt mage-og tarminfeksjon er oppkast, diare, magesmerter og feber. Nøyaktig hvilken bakterie, virus eller parasitt som er årsaken til . Det er ikke uvanlig å være kvalm, og kvalme er noe alle opplever fra tid til annen.

Kvalme er ubehagelig, men normalt ikke farlig. Vi skiller vanligvis mellom akutte og kroniske magesmerter. Akutt oppstått kvalme og oppkast kan skyldes en infeksjon i mage-tarm-kanalen. MAGESMERTER: Akutte sterke smerter som vedvarer bu00f8r fu00f8re til. Dersom magen er øm og stram å kjenne på, ikke mulig å . Klinisk diagnose basert på oppkast, diaré, magesmerter og feber i forskjellige kombinasjoner.


Oppkast av halvfordøyd mat inntatt for en dag eller to siden tyder på obstruksjon i. Spedbarn med gallefarget oppkast skal alltid innlegges akutt. Magesmerter er et uspesifikt symptom og opptrer ved alle akutt oppståtte. Oppkast som dominerende symptom er hyppigst ved gastroenteritt, akutt gastritt, . Noen virus gir først og fremst kvalme og oppkast, andre gir hovedsakelig.


Akutt diaré er nesten alltid forårsaket av mikroorganismer som bakterier og virus. Omgangssyke (mageinfeksjon): Dette er den hyppigste årsak til akutt kvalme.

Kvalmen ledsages ofte av brekninger og oppkast, diaré og noen ganger feber.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg