torsdag 22. juni 2017

Allergi øyne

Kløende, røde og irriterte øyne er et vanlig symptom på allergi. Man kan lindre plagene hvis man får riktig hjelp og behandling. Rennende nese, tett nese, nysing og at det klør i nesen og øynene er vanlige symptomer ved allergi mot pollen eller pelsdyr.

Høysnue er den vanligste formen for allergi. Symptomene skyldes en allergisk betennelse i nesen og øynene. Personer med allergisk øyekatarr opplever perioder med røde og rennende øyne samt plagsom kløe i øynene. Tårevæsken er ofte tykkere, mer slimet, enn .

Røde øyne er et vanlig fenomen og noe alle opplever fra tid til annen. Tørre øyne; Sti på øyet; Betennelse i øyelokket (chalazion); Allergi (allergisk konjunktivitt) . Tørre øyne er en vanlig årsak til øyeplager og skyldes nedsatt tåreproduksjon eller forandring i tårevæskens sammensetning. Mange lever med både såre, tørre og irriterte øyne, og opplever både.


Pollenallergi, eller høysnue som mange også kaller det, er en allergi mot pollen fra ulike planter, gress og trær. Når pollenet kommer inn i nese, øyne og svelg, . Bruk av kontaktlinser kan også føre til allergi i øynene. Navnet på denne allergien er GPC - giant papillary conjunctivitis.


SVIENDE ØYNE: I tilfeller hvor man vet at svien ikke er forårsaket av noe.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg