torsdag 29. juni 2017

Forstoppelse hos barn

Opptil en tredjedel i alderen 6-år rapporterer å ha opplevd forstoppelse. Hyppigst opptrer forstoppelse hos barn i 2-års . De fleste barn får forstoppelse fra tid til annen.

Dersom barnet ditt har forstoppelse som ikke går over, kan det trenge behandling. Ved forstoppelse har barnet sjeldnere avføring enn vanlig og den er har tørr og vanskelig å trykke ut. Forstoppelse hos barn kan være veldig vondt for barnet, og som foreldre kan man bli veldig fortvilet. Men, det finnes mange gode råd og tips som kan forsøkes.


Forstoppelse hos barn er en relativt vanlig tilstan og defineres som treg, hard eller sjelden avføring. Det er store forskjeller mellom barn på . Tips mot forstoppelse hos barn er blant annet mer fiber og væske i kosten og økt aktivitet. Oppsøk lege dersom symptomene ikke går over i . Kronisk forstoppelse og irritabel tarmsyndrom (IBS) er ufarlige og meget vanlige tilstander hos barn og unge. Avføringslekkasje er ikke fullt så vanlig, men ikke . Vi snakker om forstoppelse når barnet har.


Forstoppelse innebærer at en person har treg mage, noe som igjen fører til hard avføring. Forstoppelse hos barn innebærer generelt at barnet bæsjer mindre .

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg