onsdag 21. juni 2017

Hjernehinnebetennelse baby

Både bakterier og virus kan gi hjernehinnebetennelse, men den mest fryktede varianten skyldes meningokokkbakterien. Hjernehinnebetennelse (meningitt) er infeksjon av hinnene rundt hjernen og ryggmargen, samr cerebrospinalvæsken. Hjernehinnebetennelse (meningitt) kan forårsakes av både bakterier og virus, men infeksjoner som skyldes virus er som regel ikke så .

Videoen viser først en liten jente med bakteriell hjernehinnebetennelse. Dette er en farlig tilstand hvor barnet raskt må til sykehus for behandling. Hjernehinnebetennelse heter på fagspråket meningitt, og er en akutt og farlig infeksjon.


Bakteriell hjernehinnebetennelse kan være dødelig og forekommer mest hos barn i alderen 0–år, som enkelttilfeller.

Både barn og voksne kan få hjernehinnebetennelse. Den kan utvikle seg i løpet av bare noen timer. De viktigste symptomene er feber og nakkestivhet. Hjernehinnebetennelse er en infeksjon av hinnene rundt hjernen og ryggmargen.


Eldstegutten vår fikk hjernehinnebetennelse da han var uker gammel. Infeksjon av hinnene (pia mater og arachnoidea) rundt hjernen og ryggmargen. Infeksjonen kan gripe over på kortikalt vev .

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg