torsdag 29. juni 2017

Feber små barn

Hvorfor oppstår feber, og hva er vanlige årsaker til feber? Dette kan du lese mer om i denne artikkelen. Små barn får lettere feber enn voksne, og feberen kan fort bli høy.

Når små barn har feber er allmenntilstanden langt viktigere enn selve temperaturen. Hvorfor får vi feber, og hva skal du gjøre om barnet ditt har feber? Hva er høy feber, hvordan måle feber på barn, og hva er forskjellen på når små barn har feber og når større . Feber hos barn - På SyktBarn kan du lese om feber hos barn. Spesielt viktig er det å lære seg faretegnene ved feber. FEBER HOS BARN: Det er ikke feberen som avgjør hvor sykt barnet er.


Feber i seg selv er sjeldent farlig og graden av feber henger . Hvis du er i tvil om temperaturen er riktig, skal du ta en ekstra . Små barn har et temperatursenter som ikke er helt utviklet. Det betyr at et barns temperatur kan svinge raskt, både opp og ned. Før fødselen og gjennom morsmelken overfører mor antistoffer til barnet.


Disse beskyttelsesstoffene verner babyen en del. Luftveisinfeksjoner, otitis media, gastroenteritt, urinveisinfeksjoner, barnesykdommer, appendisitt, infeksjon i sentralnervesystemet, .

Hos de fleste små barn skyldes feberen en virusinfeksjon, og som regel er det ikke nødvendig med legebehandling. Dersom barnet er i rimelig bra form, kan . Feber er et vanlig tegn på sykdom og en del av kroppens naturlige forsvar mot infeksjoner. Småbarnsalderen er en tid da barn gjennomgår mange infeksjoner. Feber på 39-grader er vanlig ved ufarlige luftveisinfeksjoner. Feber vil si at kroppstemperaturen er høyere enn vanlig.


Normal temperatur hos små barn varierer vanligvis mellom 3og 3grader, og stiger den til over 37 . Veldig mange foreldre gir febernedsettende til små barn så raskt de får litt feber. Det er galskap, sier Alison While ved King's College til Reuters . Barn får lätt feber, men det behöver inte betyda att de är särskilt sjuka. Infektioner smittar genom mycket små droppar i luften och vid kroppskontakt.


Ved HØY FEBER bør du vekke barnet et par ganger i løpet av natten. Vær spesielt oppmerksom på utslett i form av bloduttredelser, små rødfiolette prikker som . Det er nok ikke unormalt at barn i denne alderen kan ha feber. Feber i småbarnsalderen skyldes som regel infeksjoner i de øvre eller nedre . Feberkramper er vanlig blant spedbarn og småbarn. Det er korte krampeanfall som kan utløses fordi barnet har stigende feber. Barn får lettere feber enn voksne, og de får ofte høyere feber.


Feber er et viktig ledd i kroppens forsvar mot infeksjoner.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg