fredag 16. juni 2017

Bipolar lidelse 2

Ved bipolar lidelse type opplever du ikke episoder med mani, men det som kalles hypomani. Hypo betyr under, så direkte oversatt blir det . Mange lever godt med en bipolar lidelse med rett behandling og egen innsats.

Bipolar lidelse deles ofte inn i to kategorier, bipolar og bipolar 2. Ofte beskriver de med bipolare lidelser (type I og II) at de opplevde sine første depressive symptomer i tenårene og frem til ca. Bipolare lidelser inndeles i type I og type II. Ved bipolar type I har pasienten minst en gang i livet har hatt en manisk episode, i tillegg til depresjon.

Bipolar lidelse type er litt vanligere enn type 1. Bipolar lidelse ble tidligere kalt manisk depressiv. Mani er en heving i stemningsleiet ut over det normale, med . De fleste opplever opp- og nedturer i stemningsleiet. Hos personer med bipolar lidelse er humørsvingningene mye mer ekstreme.


Bipolar lidelse type 2: Personen opplever episoder med depresjon og hypomani. Anslagsvis 20personer her i landet har bipolar lidelse – en ”lettere” variant av bipolar eller manisk-depressiv sykdom. Sykdommen deles ofte inn i undergrupper, der de to største gruppene er: Bipolar lidelse type I; Bipolar lidelse type II.


Forskningen viser at risikoen for selvmord med bipolar lidelse kan være opp til 22.

Ofte beskriver pasientene med bipolar lidelse (type I og II) at de opplevde .

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg