mandag 26. juni 2017

Hypertrofisk arr

Hypertrofiske arr er fortykket arrdanning innenfor grensene til den opprinnelige skaden. Keloid defineres som arrdanning utover den opprinnelige grensen for . Oversiktsartikkel - Hypertrofiske arr (fig 1) er fortykket arrdanning innenfor grensene til den primære skaden.

Oslo Hudlegesenter tilbyr behandling av hypertrofiske arr med kenacort injeksjoner og laser. Les mer om hypertrofiske arr på vår nettside. Informasjon om ulike behandlinger for hypertrofiske arr.


Regner med det er et hypertrofisk arr (har strammet og klødd litt).

Har desverre ikke gått til legen etter dette lille inngrepet. Noen danner mindre pene arr enn andre og dette er ofte genetisk betinget. Hypertrofiske arr pleier å forsvinne av seg selv i løpet av år. Ut i fra linken om er nevnt over her, så tror jeg nok selv at jeg har et hypertrofisk arr, i stedet for et keloid. Så snart en ulykke inntreffer til noen del av kroppen, den har en normal måte å utføre reparasjon av alle typer åpent sår.


Dersom det er mye strekk i huden hvor såret er, kan av og til det tilhelede området bli tykkere enn normalt. Slike arr kalles for ”hypertrofiske arr”. For dager siden - Arr som vokser slik at de hever seg over hudens nivå, kalles hypertrofiske arr. Hvis de også vokser utover grensene til det egentlige såret, .

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg