fredag 23. juni 2017

Svie i skjeden

Er ei jente på år, og som har kløe og svie i underlivet, spesielt i skjedeåpningen, men huden er litt betent og øm i hele skrittet. Selv om du skulle oppleve svie, kløe, hudforandringer eller dårlig lukt så. Smerter, svie, kløe og dårlig lukt er underlivsplager du skal gå til legen med.

Noen opplever kløe og lett svie i og omkring skjeden. Hvis normalfloraen i skjeden kommer i ubalanse, for eksempel ved at. I tillegg til kløe, er det mange som opplever at det brenner og svir i det . Det er ikke ulidelige smerter liksom, det gjør litt vondt og.

Soppinfeksjon kan behandles med reseptfrie legemidler som selges på . Vaginisme er ufrivillige sammentreninger av musklene rundt skjeden når noe skal føres inn i den, noe som skjer . De vanligste symptomene er kløe eller svie i underlivet og vaginal utflod. Skyldes endring i den normale mikrobielle floraen i skjeden, slik at gjærsopp dannes . En soppinfeksjon kan føre til at bakteriefloraen i skjeden påvirkes og at antallet melkesyrebakterier. Svie, kløe og irritasjon i underlivet er fryktelig plagsomt.


Løper du stadig på do og tisser, svir det ved vannlating eller kanskje du har en. Tørre slimhinner i og rundt skjeden kan forekomme hos kvinner i alle aldre, . Noen føler svie ved urinrøret, mens andre har svie lenger bak i skjedeåpningen.

Dette betegnes som muskelspenninger i skjeden, såkalt vaginisme, sier . Svie, eller en brennende følelse i underlivet er en vanlig underlivsplage. Lær mer om årsaker og mulige behandlinger! Det er veldig vanlig at det kan svi litt i skjeden etter sex, og det er ikke alltid helt lett å unngå dette.


Har lest mye på nettet at man da får mye kløe og svie. Man har normalt et surt miljø i skjeden med en pH mellom og 2. Det er som regel ganske vondt etter de første par gangene, men etter et par-tre dager med regelmessig sex, er ikke svien så ille. Det svir ikke konstant da, har sine verdifulle pauser.


Var smerter nederst i skjeden som strømte litt utover på rumpeballene. Betennelse i skjeden kan skyldes forskjellige mikroorganismer. Først om fremst ved øket utflo dernest ved kløe eller svie. Gå til Utslett, kløe og svie som følge av seksuelt overførbare sykdommer - Plages du med ubehagelig lukt, kløe, utslett eller svie og tror du kan være . I noen tilfeller kan en også bli rød og sår.


Noen kvinner opplever smerter under samleie. Tørr skjede er et vanlig problem hos kvinner etter overgangsalderen og skyldes nedsatt.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg