torsdag 4. oktober 2018

Gravid protein i urin

Du er altså fjerdegangsgravid og har i dine tidligere svangerskap ikke hatt protein i urinen og heller ikke så høyt blodtrykk som du har nå. Når den gravide har forhøyet blodtrykk, eggehvitestoffer (protein) i urinen og eventuelt hevelse i beina eller hendene (ødem) etter svangerskapsuker, kalles . Utslaget graderes i spor av protein, 1+, 2+ og 3+.

Er det spor av protein eller 1+ på urinprøven, men blodtrykket er normalt, og den gravide er i ellers fin form, . Var hos jordmor i dag og fikk påvist protein i urinen (2+), men har ikke høyt blodtrykk og har heller ingen av de typiske symptomene til. Når det eneste unormale funnet kun er påvisning av protein i urinen, såkalt isolert proteinuri, tas kontroll av morgenurin. Har bare tatt en selvtest foreløpig, skal til legen senere i dag.


Men er så bekymret at jeg ikke klarer å tenke på annet Slo ut på proteiner i urinen . Jeg hadde også protein i urin ved forrige kontroll. Og gravide får ofte proteiner i urinen på slutten uansett. Hva vil det egentlig si å ha protein i urinen?


Er nå gravid i uke 1 og har vært på første kontroll hos legen. Hos de fleste gravide med svangerskapsforgiftning blir blodtrykket normalt og utskillelse av protein . Ved svangerskapsforgiftning (preeklampsi) har den gravide høyt blodtrykk, protein (eggehvite) i urinen og eventuelt hevelser. Jeg var på kontroll hos legen om torsdagen, og hadde +i protein i urinen. Leverte ny prøve fredag, men det var samme da.


Svangerskapsforgiftning, eller preeklampsi, er en tilstand der den gravide har forhøyet blodtrykk og proteiner i urinen. Svangerskapsforgiftning rammer omtrent hver 20. Jeg hadde også laukosytter i urinen når jeg var gravid.


Noen som har noen erfaring med vedvarende protein i urin så tidlig som i uke 8? Jeg har i tre dager nå levert urinprøver på legekontoret og de . Blir en kvinne (som tidligere har født) gravid med en annen mann, øker . Alle gravide får økt utflo og dette kan slå ut som proteiner i urinen. Når du skal ta urinprøve, så skal man dusje eller skylle seg nedentil, holde skamleppene fra . Helse: var hos legen for en stund siden, hvor jeg leverte. Hart litt rundt og lest at mange gravid har hatt det. Som frktrolle skriver, kan protein i urinen også være blærebetændelse, og der har vi som gravide sjældent tegn på det - altså mange gravide kan have det, uden .

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg