mandag 26. november 2018

Feber hos spedbarn

I de fleste tilfeller er feber et tegn på infeksjon, men barn som har vært svært aktive, eventuelt som har skreket mye, kan få . Feber er et svært vanlig sykdomstegn og er en hyppig årsak til legebesøk; Hos barn er temperatur-reguleringen mer ustabil enn hos voksne. Det er uvanlig at spebarn under seks måneder får feber.

Det er viktig å ikke forveksle oppkast med gulping, som er vanlig hos spebarn. Barn som er mindre enn uker har sjelden feber. Man bør generelt være tidlig ute med å kontakte fastlege eller legevakt om det nyfødte barnet er sykt med . Luftveisinfeksjoner, otitis media, gastroenteritt, urinveisinfeksjoner, barnesykdommer, appendisitt, infeksjon i sentralnervesystemet, .

Min mnd og dager gamle sønn er smittet av sin storesøster på år, og blitt forkjølet med et skikkelig ekkelt forkjølelsesvirus. Feber er CNS mediert økning av kroppstemperaturen forårsaket av stress, infeksjon, skade eller annen sykdom. Det er vanlig å definere feber hos et barn som . Feber er et vanlig tegn på sykdom og en del av kroppens naturlige forsvar mot infeksjoner. Feber hos barn - På SyktBarn kan du lese om feber hos barn.


Spesielt viktig er det å lære seg faretegnene ved feber. Barn får lettere feber enn voksne, og de får ofte høyere feber. Feber er et viktig ledd i kroppens forsvar mot infeksjoner.


Feber hos barn er den vanligste årsaken til at foreldre kontakter lege. Mange blir engstelige når temperaturen stiger. Feber er et vanlig symptom hos barn, og mange barn kan få høy feber selv ved helt ufarlige virusinfeksjoner. Generelt er allmenntilstanden til barnet en viktigere . Små barn har et temperatursenter som ikke er helt utviklet. Hva er høy feber, hvordan måle feber på barn, og hva er forskjellen på.


Feber en uke i strekk er ikke uvanlig hos barn, har Hermansen erfart . Beste tipset for å få ned tempen hos babyer er å kle av de. FEBER HOS BARN: Det er ikke feberen som avgjør hvor sykt barnet er. Feber i seg selv er sjeldent farlig og graden av feber henger . Det er derfor ikke om å gjøre å nedsette feberen hvis barnet har det ganske bra.


Mange barn virker rimelig kjekke selv om de har temperatur høyere enn 39 . Feberkramper utløst av stigende eller høy kroppstemperatur forekommer hos 3-prosent av alle . De fleste akutte infeksjoner hos barn er luftveisinfeksjoner.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg