tirsdag 13. november 2018

Smerter

Smerteopplevelsen avhenger ikke bare av den smerteutløsende årsak, men også av egenskaper ved personen som oppfatter smerten. Smerte er en ubehagelig fysisk og følelsesmessig opplevelse som forteller deg at kroppen din trues av eller utsettes for skade. Smerte, i betydningen fysisk smerte, er en typisk sensorisk (føleorganbasert) opplevelse som kan beskrives som en ubehagelig viten om en skadelig påvirkning .

Alle vet hvordan både fysisk og psykisk smerte kjennes, men ingen kan egentlig føle en annens smerte. Aktivitetshåndboken Fysisk aktivitet i forebygging og behandling. Mats Börjesson, docent, legitimerad läkare, Smärtcentrum, .

Hvordan smerten oppleves kan bare beskrives av den som har det vondt. Det finnes mange forskjellige typer smerte, og alle har innvirkning på dagliglivet og . Smerte deles inn i fysisk, sosial, psykisk, åndelig og eksistensiell smerte. Man kan ikke måle smerter direkte, da opplevelsen av smerter er personlig. Din beskrivelse av smertene kan hjelpe legen til å finne årsaken, og dermed . Smerte er en ubehagelig sensorisk og emosjonell opplevelse som følge av faktisk eller potensiell vevsødeleggelse. En av tre i Norge rammes av kroniske smerter.


Dette er den høyeste forekomsten i Europa. Konsekvensene er store for pasientenes livskvalitet og for samfunnet.

Dersom du har smerter som er stikkende, brennende, sviende, skjærende, kriblende, krampelignende eller gir en . Smerte som er forårsaket av nerveskade kalles nevropatisk smerte. Kronisk smerte kan være svært hemmende for . Les mer om kroniske smerter og få tips her – Pfizer. De sanseopplevelsene vi oppfatter som smertefulle, er intenst ubehagelige og skiller seg med dette fra alle våre andre sanseinntrykk. Forekomsten øker med alderen, og kvinner er mer utsatt enn menn.


Smerte er en ubehagelig sanselig og følelsesmessig opplevelse som forbindes med faktisk . Forum for mennesker med fibromyalgi (FM) og ME, kroniske smerter, herunder ryggsmerter og bekkenløsning. Internett selvhjelpsgruppe med oppdatert . Det vi opplever som smerte i kroppen, blir påvirket av og setter i gang mange prosesser, flere av dem psykologiske. Borrik Schjødt presenterer teknikker man . Kronisk eller langvarig smerte kan være satt sammen av flere ulike faktorer.


Denne filmen viser deg hvordan du kan forstå smerte på en tydelig måte.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg