mandag 30. november 2015

Overvekt og fedme

Norge har en kroppsmasseindeks (KMI) på mer enn 3 som er definisjonen på fedme. Ved overvekt og fedme er kosthold og fysisk aktivitet viktig. Temaside med faktaark og forskningsnyheter om overvekt og fedme.

Stadig flere voksne menn og kvinner passerer grensen for det som WHO definerer som overvekt og fedme. Status og utvikling for overvekt og fedme hos barn, ungdom og voksne. Forskjeller mellom grupper i befolkningen. Andelen barn med overvekt ser ut til å ha stabilisert seg på et høyere nivå enn på 1970-tallet. Andelen unge med overvekt og fedme ser ut til å . Forekomsten av overvekt og fedme øker også i alle aldersgrupper i Norge.


Overvekt, tilstand med for store energilagre i form av fettvev. Overvekt og fedme klassifiseres ved å måle Body Mass Index (BMI). Over halvparten av alle nordmenn er overvektige, viser en fersk rapport. Helseminister Bent Høie (H) er bekymret, og sier at fedme er en trussel . Fedme øker sannsynligheten for ulike sykdommer, spesielt hjerte- og. Paradokset ble først beskrevet i 19blant pasienter med overvekt og fedme som . Betegnelsen fysisk aktivitet er et overordnet begrep.


I dette inngår mange andre termer knyttet til fysisk utfoldelse, for eksempel arbei idrett, mosjon, friluftsliv, . Overvekt og fedme øker risiko for flere kreftformer. Råd og tips om å unngå overvekt og redusere risikoen for kreft. Stadig flere voksne menn og kvinner passerer grensen for det Verdens helseorganisasjon (WHO) definerer som overvekt og fedme, skriver hos . Overvekt og fedme kan forklares både med en stillesittende livsstil, men også med arvelige forhold.


Overvekt disponerer for mange alvorlige sykdommer. Om du sliter med overvekt, er du ikke alene. Antallet overvektige i Norge og i resten av verden er stadig økende.


Det er nå på tide å motarbeide denne trenden . Stadig flere passerer grensen for det som WHO definerer som overvekt og fedme. Dette er alvorlig siden overvekt er forbundet med økt risiko for en rekke . Det å definere overvekt kan være vanskelig. Når vi bruker begrepene overvekt og fedme, mener vi vanligvis tilstander hvor det er mer fett på . Media og helsemyndigheter slår jevnlig fast at det blir stadig flere personer med overvekt og fedme i den norske befolkningen.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg