onsdag 18. november 2015

Smerter i magesekken

Funksjonell betyr at plagene ikke skyldes sykdom i noen organer (ikke-organiske plager), og dyspepsi betyr smerter og ubehag i øvre del av magen. Smerter i øvre høyre del av magen kommer ofte fra lever og galleveier, smerter i midten øverst i magen ofte fra magesekken, smerter nedad på . Magekatarr er et samlenavn for mange ulike problemer som har med magen å gjøre.

Det kan for eksempel være smerter, oppblåsthet og tidlig metthetsfølelse. Symptomer: Kramper i sentrum av magen som kommer i bølger. Smertene blir gjerne verre når du spiser, og bedre hvis du går på toalettet. Magesekken kan en grovt dele i to funksjonelle enheter,- den øverste delen hvor.


Symptomene er oftest smerter eller ubehag i den øverste delen av magen. Det ligger mange forskjellige organer i mageregionen som kan gi smerter. Man skiller først og fremst mellom smerter fra magesekken og smerter fra tarmene. Magesekken kryster og elter maten og tilsetter bakteriedrepende saltsyre og.


Noen får sterke, vedvarende smerter nedad i høyre side av magen som kan . Smerter i mellomgulvet er det vanligste symptomet på magesår. Magesår kalles ulcus ventriculi når det sitter i magesekken og ulcus duodeni . Få informasjon om undersøkelse, diagnose, hvordan kreft i magen behandles.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg