onsdag 11. november 2015

Når har man feber

Innlegg: Skrevet January 20- 08:46. Har alltid trodd at og oppover er feber. Men har fått høre i det siste at alt over 3er feber, stemmer det?

Hvor mye skal jeg legge til når jeg måler feberen. Når regner man at de har feber, hvor går grensen liksom. A443BufretLignendeFeber er en del av kroppens naturlige forsvar mot infeksjoner og er ikke en sykdom i. Dette gjelder også små barn – da er det lettere å vite når man har feber.

I praksis sier man at man har feber når man måler en temperatur på 3eller 38°C i endetarmen, det vil si en økning på °C fra normalen. Hva er egentlig normal kroppstemperatur og når begynner den å bli farlig høy? Jo høyere feber man har, jo verre er det, men det er ikke . Når man har feber, opplever man gjerne at man svetter og fryser om hverandre. Dette er tegn på at termostaten for kroppstemperaturen er . C om morgenen og 35°C om kvelden; Feber defineres vanligvis som temperatur over.


Barn har feber når temperaturen er over 38° (målt i endetarmen). Hva er det første og viktigste å gjøre når barnet har feber? Bør man alltid gi febernedsettende, eller bør man vente og se om det går over av seg selv?


I praksis sier man at man har feber når man måler en temperatur på 38° C i. Målt i munnen regner man feber fra cirka 3grader, står det på . Feber er et svært vanlig sykdomstegn og også en hyppig årsak til legebesøk. En annen side ved feberen er at du blir slapp og sliten og vil legge deg.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg