onsdag 11. november 2015

Halsbetennelse smittefare

Halsbetennelse er en betennelse i mandlene i svelget. Halsbetennelse med streptokokker er smittsomt ja. Den virus-forårsaka halsbetennelsen er det ingenting å gjøre med.

Er en bakteriell halsbetennelse smittsom? BufretLignendeStreptokokker er den vanligste årsaken til bakteriell halsbetennelse. Ofte forutgås bakterieinfeksjonen av en virusinfeksjon, en forkjølelse, med lett ubehag i . Halsbetennelse gir vondt i halsen, vanskeligheter med å svelge og feber.

Syke barn bør være hjemme en periode for å hindre spredning av smitte til andre . Her er lista over symptomene ved halsbetennelse. Halsbetennelse (tonsillitt) er en betennelse i mandlene i svelget som gir vond hals og smerter når man svelger. Både virus og bakterier kan forårsake en halsbetennelse.


Hei, jeg er ei jente på år, og har hatt halsbetennelse nå og da, sist nå så varte det i måneder, så jeg dro til. Heisann:) Er halsbetennelse smittefarlig? Men det er kjent at RS-virus, som særlig rammer små barn, kan smitte i inntil 1-uker fra man blir syk, opplyser smittevernoverlegen.


Halsbetennelse er ofte en bakteriell betennelse, gjerne av bakterier som. Man kan da smitte andre med sin forkjølelse eller influensa, og de kan også få .

Er det noen her som vet hvor lenge man er smittebærer ved halsbetennelse? Utbrudd av halsbetennelse og skarlagensfeber var forholdsvis vanlig før. Ved øvre luftveisinfeksjon foregår smitte ved nærdråpesmitte og . Halsbetennelse kan være smertefullt, men plagene går som regel over av.


Antibiotikabehandling forhindrer videre smitte og vil ofte gi bedring innen et døgn. Mitt aller viktigste spørsmål er: vil jeg utsette andre for smitte? Siden du fikk Apocillin (antibiotika mot blant annet bakteriell halsbetennelse) . Halsbetennelse er smittsomt, og må behandles med medisin. Fordi bakterien er så vanlig, er det ikke nødvendig med strenge regler for å hindre smitte. Halsbetennelse er en egen sykdom, men det kan ogs ses ved andre sykdommer som for eksempel.


Ved konstatert bakteriell halsbetennelse er . Da kan man enkelt og effektivt redusere faren for smitte. Halsbetennelse og skarlagensfeber skal behandles med penicillin, så da blir det .

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg