mandag 23. november 2015

Munn og klov syke

Hånd-,fot- og munnsykdom er en virusinfeksjon med utslett i munn, hender og. Munn-og-klovsyke (MKS) også kjent som Aphtae epizooticae er en ekstremt smittsom virussykdom som rammer klovdyr, slik som storfe, sau, geit, gris og ville . Hån fot og munnsykdom er en ikke sjelden sykdom som forårsakes av et virus.

Sykdommen er ganske uskyldig og går som regel over av seg . Sykdommen med det merkelige navnet hånd-, fot og munnsykdom er en veldig vanlig - og helt ufarlig barnesykdom. Hånd-, fot- og munnsykdom er en virusinfeksjon som gir blemmer i håndflatene, på føttene og i munnen. Sykdommen smitter lett og er vanligst på våren og . Munn- og klauvsjuke (MKS) er en svært smittsom virussykdom som rammer klauvdyr, særlig. MKS er en A-sykdom og forekomst av eller mistanke om MKS skal . Navnet kan høres ut som en dyresykdom, men må ikke forveksles med munn- og klovsyke. Hånd-, fot-, og munnsyke begynner ofte med feber . Hånd-, fot- og munnsykdom er en virusinfeksjon som rammer barn.


Den har ingenting med munn- og klovsyke å gjøre. Munn- og klovsyke kan ytterst sjeldent smitte over til mennesker. Første sikre utbrudd av munn-og-klovsyke hos dyr i Norge var i 1926. Hånd-, fot- og munnsykdom rammer vanligvis barn under ti år. I den senere tid har det vært stor oppmerksomhet omkring munn- og klovsykeepidemien i Storbritannia.


Munn- og klovsyke betraktes av mange som den . HÅND-, FOT- OG MUNNSYKDOSykdommen starter med et par dager med feber, før den rammede vil oppleve blemmer på hendene, under . Jobber i bhg og nå har vi fått bekreftet tilfelle av hånd-fot-munn syke. Og jeg har prøvd å lete på nettet om dette er . Her har lillingen fått sår på tungen og han vil ikke spise noe særlig. Munn- og klovsyke, akutt, ondartet og smittsom virussykdom som særlig angriper klovdyr, spesielt storfe og svin, men også småfe og ville . Munn- og klovsyke, akutt virussykdom som fortrinnsvis angriper klovdyr, men som også kan ramme andre dyr. Denne infeksjonen må ikke forveksles med munn- og klovsyke (aphte epizootica) en svært smittsom sykdom hos tamme og ville kløvdyr som . Jeg har enn sønn på seks år som har fått diagnosen hånd-fot-munn-sykdom - Coxsackie A-virus. Ser nå ut som storebror også har fått det.


Hånd-, fot- og munnsyke (coxackievirus) er en virussykdom med små, røde flekker som får blemmer i midten. Sykdommen smitter fort, derfor bør barnet holdes .

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg