torsdag 19. november 2015

Spysyke inkubasjonstid

Det er også forskjeller mellom de ulike typene virus i tiden det tar fra en blir smittet til sykdommen bryter ut (inkubasjonstiden). Inkubasjonstiden er 12-timer, det vil si tiden fra smitte til utbrudd av sykdommen. Omgangssyken begynner svært raskt med oppkast, diaré og magesmerter.

Hvor lenge det går fra man er smittet til man blir syk (inkubasjonstid) avhenger av hvilket virus man er smittet av. Vanligvis tar det 2-dager fra smitte til man blir . Modne foreldre: Noen som vet hvor lang tid det tar før ett barn får omgangssyke og begynner å kaste . Omgangssyke - timer hjemme for voksne? Hvordan unngå smitte ved omgangssyke - Lommelegen. Det går mye omgangsyke om dagen og jeg har et par konkrete spørsmål. Hvor lenge før det bryter ut og hvor lenge etter at man er kvitt . Og etter all sannsynlighet ikke den siste heller.


I den siste halvtimen har du kjent deg litt ubestemmelig uvel . Viruset har kort inkubasjonstid og er ansvarlig for over prosent av alle mage- og tarminfeksjoner på verdensbasis. Hvor lang tid tar det før vi kan regne med at vi andre ikke er smittet? Om norovirusenteritt; Smittemåte og smitteførende periode; Inkubasjonstid; Symptomer og forløp; Diagnostikk; Forekomst i Norge; Behandling . Men ofte skaper de bare mer trøbbel for deg og de andre på jobb med snørret eller spysyken sin.

Vi fikk omgangssyke for en stund siden, og de eneste vi kjente som hadde hatt det var mannens tante og onkel. Virus kan smitte fra person til person via hender, som dråpesmitte og via forurensede matvarer og drikkevann. Som jeg nevnte i et annet innlegg her for noen dager siden, var datteren min på snart to år sammen med ei jente med omgangssyke mandag . Har du opplevd matforgiftning, vil du nødig oppleve det igjen. Kvalme, oppkast, magesmerter og diaré er aldri behagelig. Influensaviruset finnes i luftveiene, og inkubasjonstiden fra smitte til symptomer er vanligvis to dager.


Smittefaren er størst dersom den som er . De sier at inkubasjonstid er til timer. Hvis du blir spysyk og er ferdig i morgen kan dere vel ha selskap på søndag, men hvis du ikke er . I andre tilfeller skyldes matforgiftning toksiner fremkalt av andre bakterier, særlig stafylokokker. Her er inkubasjonstiden meget kort, gjerne 2–4 . Håndvask etter toalettbesøket er stadig en effektiv kur mot sykdom. Vask, toalett og andre flater på badet kan gås over med klorin - da dør . Inkubasjonstiden for TBE-viruset er til dager etter flåttbitt. I sjeldne tilfeller er det beskrevet smitte ved å innta upasteurisert melk fra geit, sau eller ku.


Inkubasjonstid er 1-døgn, og sykdommen begynner vanligvis med oppkast og feber, etterfulgt av diaré en eller to dager senere.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg