tirsdag 24. november 2015

Symptomer på hiv hos kvinner

Det tar lang tid før hiv-infeksjon bryter ut for fullt, men noen få uker etter at smitten er. Etter det kan det gå minst år før symptomer dukker opp igjen. De kvinnelige forplantningsorganene består av eggstokkene, egglederne,.

Hiv finnes i kroppsvæsker hos den som er smittet. Hiv smitter lettere fra mann til kvinne enn omvendt. Les om symptomer, forebygging og det å leve med hiv.


Sykdom, img alt=Mann og kvinne som har testet seg for hiv.

Det er ingen erstatning for undersøkelse eller behandling hos helsepersonell. Hos de aller fleste er imidlertid primærinfeksjonen uten symptomer. Hiv-viruset finnes i ulike kroppsvæsker hos den som er smittet. Truvada, til hiv-negative personer som er spesielt smitteutsatt, slik som kvinnelige . I Norge er forekomsten av hiv særlig høy hos tre grupper av befolkningen:.


Gravide kvinner kan overføre hiv til barnet under svangerskapet, under fødselen. Disse tidlige symptomene forsvinner i løpet av 2-uker og det er da ofte flere år før . I likhet med alle andre virus, har heller ikke HIV noe selvstendig stoffskifte,. Men selv om man ikke har symptomer, kan man fortsatt smitte andre.

Kvinner som har ubeskyttet sex med mange skiftende partnere, især biseksuelle menn. Du kan få ytterligere opplysninger hos din behandlende lege og via linkene nedenfor. Det er få symptomer på HIV-infeksjon som forekommer hos kvinner som ikke forekommer i menn, men det er ulikheter i graden av noen av symptomene. Om du har symptomer på HIV bør du alltid kontakte lege og få tatt en HIV-test.


Er det forskjell på HIV symptomer blant menn og kvinner? Utvidelsen av hiv er humant immunsvikt Virus.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg