onsdag 11. november 2015

Muggsoppallergi

Muggsoppallergi er uvanlig, men forekommer først og fremst blant de som allerede lider av andre allergier. I såfall kan det hende at du lider av muggsoppallergi. Selv om muggsoppallergier ikke akkurat er livstruende,. Muggsopper finnes i luften ute og i mindre konsentrasjon i normale boliger.


I uteluften er den største konsentrasjonen fra juli til september og . Muggsoppallergi kan være vanskelig å skille fra andre allergier. Muggsopp er ulike sopparter som forekommer naturlig på blant annet kvister, .

Mange forveksler nemlig muggsoppallergi med allergi mot pollen. I hvert fall tidlig på våren, når muggsopp og pollen opptrer samtidig. Jeg var ute og skulle plante blomster her om dagen. Da jeg åpnet sekken med blomster-jord ble jeg skikkelig dårlig. Allergi mot muggsopper og særlig astma med muggsoppallergi forekommer hos både barn og voksne i Norden så vel som i den øvrige verden.


Be om en legetest av muggsoppallergier ved plager som forverres i fuktig vær. Det samme gjelder ved reaksjoner på mat som inneholder sopp og gjær. Jeg var blitt temmelig dårlig etter å ha vært utsatt for . Muggsoppallergi gir kløe i tillegg og du nevner ikke noe om dette.

Muggsoppallergi er først og fremst assosiert med muggsoppartene Cladosporium herbarum og Alternaria alternata, men det finnes også flere andre . En lang rekke forskjellige muggsopparter hører med til vårt naturlige, skjulte miljø både ute og inne. Muggsoppallergi er sjelden den eneste inhalasjonsallergien, men astma med muggsoppallergi har lett for å bli besværlig og er en viktig årsak til alvorlig astma . Muggsoppallergi kan i prinsippet ytre seg som en pollenallergi, men sesongen utendørs er lenger . Jeg arbeider på et kontor i en eldre bygning. Vi er fem ansatte, og en av de ansatte er nå sykemeldt pga.


Men hvis du lurer på om du skal ta en test og sjekke om du er allergisk, så er det langt fra sikkert at du får . A+ B + C brukes i måneder hvis ingen mistanke om muggsoppallergier og i måneder hvis mistenkt eller sikker muggsoppallergi. Etter masse undersøkelser, blant annet ekg og ymse andre så er de rimelig sikre på at det er muggsoppallergi, og at det er muggsopp i . Det finnes behandling mot plager knyttet til astma og allergi. Muggsoppallergi Vitusapotek Symptomene ved muggsoppallergi kan forveksles . Det typiske for muggsoppallergiplager er at de forsvinner når man reiser til varmere land eller inntar store doser antihistaminer. En del av veden kan allerede være soppbefengt, og det er et problem for de som har en spesifikk muggsoppallergi, sier Holøs.


Personer med muggsoppallergi er ofte atopikere, dvs. Han forteller at luftveisalleriger generelt øker, men at det ikke finnes noen nasjonal oversikt over vekst av muggsopp eller muggsoppallergi. Muggsoppallergi gir kle i tillegg og du nevner ikke noe om dette.


Helseeffekter ved eksponering for fukt og . Diagnosen gjærsoppallergi stilles sjelden av leger, men noen mener det er like vanlig som muggsoppallergi. Det første jeg tenkte på da, var at det kunne være muggsopp i lokalene på jobben, for muggsoppallergi visste jeg at jeg hadde fra før.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg