onsdag 18. november 2015

Smittefare klamydia

Chlamydiainfeksjon, genital (klamydia) - veileder for helsepersonell. Smittefaren ved ett ubeskyttet vaginalt samleie med smittet partner er . Til enhver tid har om lag av seksuelt aktive unge klamydia.

Tiden fra smitte til symptomer (inkubasjonstid) er 5-dager. Ifølge ekspertene er det ikke slik at alle kjønnsykdommer overføres som følge av penetrering ved samleie. Klamydia er den vanligste seksuelt overførbare sykdommen i Norge.

Klamydia kan man jo også få i hals og øyne,kan da dette smitte til kjønsorganene? Siden man kan få dette i halas,kan man da bli smittet av å . Det sies at klamydia ikke smitter ved kyssing, men kan smitte ved oralsex. Man har også sett at klamydia smitter ved munnsex og analsex, som gir symptomer fra hals og endetarm, men dette er mindre vanlig.


Klamydia kan også smitte indirekte via fingre og deling av sexleketøy. Klamydia er en av de aller vanligste seksuelt overførbare infeksjonene i Norge. Klamydia er veldig vanlig blant unge opp til år.


Uten behandling kan klamydia blant annet gi nedsatt evne til å få barn. Klamydia kan ikke smitte fra munden - kun fra pikken, skeden eller endetarmen.

Men det kan godt smitte til munden, hvis du fx giver ubeskyttet oralsex til en .

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg