søndag 15. november 2015

Hvor mye er feber

Hva er feber og når begynner den å bli farlig høy? Hva er så de øvre målene for feber - hvor høy kan kroppstemperaturen bli der pasienten overlever? Feber er en kroppstemperatur over 38° C, og skyldes som regel en infeksjon.

Forhøyet temperatur kan også skyldes for eksempel allergi eller for mye sol. Det er den bakenforliggende sykdommen som avgjør hvor syk du er. I praksis sier man at man har feber når man måler en temperatur på 3eller 38°C i. Ett annet fenomen som gjerne kan vurderes hos syke barn er om hvor aktive de er. Der sitter sykepleiere med mye erfaring fra legevaktsformidling.


Feber er et vanlig symptom hos barn, og mange barn kan få høy feber selv ved helt. Generelt er allmenntilstanden til barnet en viktigere indikator på hvor sykt . I praksis sier man at man har feber når man måler en temperatur på 38° C i endetarmen. Men hvor er det best å måle temperaturen? Feber, forhøyet kroppstemperatur som følge av en sykelig tilstand.


Hvorfor får vi feber, og hva skal du gjøre om barnet ditt har feber? Hvor mange dager i strekk er det greit å gi febernedsettende?

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg