fredag 20. november 2015

Medisiner på reise

Når du skal reise og ta med deg medisiner, bør du huske å ha med en medisinliste og sørge for at du kan dokumentere for medisinene du tar med deg. Les mer om hva du bør tenke på slik at du får en trygg og god reise på. Legemidler i andre former, som stikkpiller, vagitorier og flytende medisin, kan tas med i .

Skal du ut på reise og bruker medisiner, er det noen ting du bør tenke på før avreise. PÅ REISEFOT: Du trenger en Schengen-attest for sterke medisiner når du skal reise i Schengen-området. Nordmenn som reiser til andre land i Schengen-samarbeidet kan ta med seg nødvendige medisiner som inneholder narkotika eller psykotrope stoffer.


Reise til USA med medisiner - posted in Ferie og reise: Hei!

Er det fare for å bli nektet adgang hvis man går på enkelte medisiner? Hvis du bruker medisiner, er det en del ting du bør vite før du legger ut på reise. Det er heller ikke likegyldig hvilke norske medisiner du kjøper til ferien.


Du bør sette deg inn i grunnleggende bruk av reseptfrie medisiner. I likhet med nøkler, skal du heller ikke legge medisiner i kofferten du. Det er klart at hvis du har med deg en iPhone, iPad og Mac på reise, .

Flytende medisin som er nødvendig for bruk på reisen. Husk å ta med nok av dine faste medisiner når du skal ut og reise. Medisiner bør oppbevares i håndbagasjen, slik at du har dem tilgjengelig under hele reisen, . EØS land og forøvrig hvilke regler som gjelder dersom man som lege skal medbringe legemidler på reise. Det er heller ikke alltid like lett å få tak i medisiner når man må kjempe med språkbarrierer.


Medikamenter kan redde deg ut av akutte situasjoner, men erstatter . Hva du skal ha med deg av medisiner og andre apotekvarer når du reiser utenlands, er selvfølgelig avhengig av hvor du skal. Helse og jus - Hvilke regler gjelder ved innførsel og utførsel av legemidler og medbringing av legemidler på reise i utlandet? Sommer skal eg på ferie til USA og bruker noen medisiner eg lurer på om eg må ha attest fra lege for å kunne ta med meg medisinene inn . For reiser innenfor Schengen-området bør du ha med en Schengen-attest for narkotikaklassifiserte medisiner som sovemidler, beroligende . Belgia, Bulgaria, Danmark,Estlan FinlanFrankrike, Hellas, Irlan Islan Italia, Kypros, Latvia, Lichtenstein, Litauen, Luxembourg, Malta Nederlan Norge, . Det er Legemiddelverket som er ansvarlig for regelverket om medisiner. Reglene er ulike om du reiser til eller fra Norge, og det er noe .

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg