fredag 30. november 2018

Frikort medisiner

Frikort egenandelstak Frikort egenandelstak 2. Bestill frikort, se hvor mye du har betalt i egenandeler og hvor mye du må betale for ulike helsetjenester, som lege eller fysioterapeut, her. Betaler du opp til grensen på egenandelstak I, får du frikort resten av. Det finnes to frikortordninger, én for egenandelstak og én for egenandelstak 2. Har innbygger fått frikort i den ene ordningen . Frikort for egenandelstak dekker blant annet egenandelene på medisiner og legekonsultasjoner. En blå resept brukes som regel hvis du trenger medisin eller medisinsk utstyr i lengre tid.


Utgifter til blå resept inngår i ordningen med frikort, og blir registrert . Medisiner og refusjon Blå resept Legemidler som helt eller delvis betales av. Utgifter til blå resept inngår i ordningen med frikort, og blir registrert elektronisk. Frikort oppnås når brukeren har betalt godkjente egenandeler over egenandelstaket. Brukeren er da fritatt fra å betale egenandel resten av . Du må også betale egenandel på medisiner på blå resept.


Regjeringen vil øke egenandelen på helsetjenester med åtte prosent neste år. Samtidig endres ikke grensen for frikort. Egenandelstaket på frikortet blir som i dag; 13kroner.

Minstepensjonistene og uførepensjonistene vil dermed bruke lengre tid på å få fylt opp . Du betaler egenandel for medisin på blå resept til du når grensen for å få frikort. Om du likevel har en behandling, medisiner og annet som gjør at du tidlig får frikort så er du ikke blant de som nødvendigvis tjener på det. Skal jeg bestille frikort før jeg får jobben eller når jeg vet jeg har fått jobben? Siden du har frikort, blir medisinene du får på blå resept gratis.


Dersom du har betalt egenandeler opp til et visst beløp, kan du få frikort. Du betaler egenandel for medisin på blå resept inntil du når grensen for å få frikort. Minstepensjonister skal ikke betale egenandel for medisin på blå resept. Medisiner på blå resept omfattes av ordningen med frikort (egenandelstak 1). Betalte egenandeler føres i et kvitteringskort før man eventuelt får . VG Nett) Har du medisin på blå resept kan du risikere å måtte betale.


Det er jo den første perioden, før man har fått frikort, som kan være . Medisiner og medisinsk utstyr på blå resept er gratis etter at du har betalt en egenandel på 21kroner per kalenderår og fått frikort.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg