tirsdag 8. januar 2019

Heppatitt c

Hepatitt C er en virussykdom som hos 70- av de smittede kan få et kronisk forløp der en del utvikler en kronisk aktiv hepatitt med risiko for . Hepatitt C er en betennelse i leveren forårsaket av en infeksjon med hepatitt C virus. Hos 75- av alle pasientene som smittes, er det ingen .

Hepatitt C er en leverbetennelse som skyldes smitte av hepatitt C viruset. Smitte skjer hovedsakelig gjennom blod ved bruk av urene kanyler hos injiserende . Hepatitt C er en infeksjon som kan skade leveren. Mange vet ikke at de er smittet fordi det kan gå mange år før symptomene utvikler seg.

Hepatitt C-infeksjon kan skade leveren og gi leverbetennelse. Mange vet ikke at de er smittet fordi det kan gå mange år før symptomene utvikles. Hepatitt C er en blodsmitte som forårsakes av et virus.


Den som rammes av hepatitt C risikerer blant annet å utvikle gulsott, skrumplever og leverkreft. Hepatitt er den latinske betegnelsen for leverbetennelse. Hepatitt C skyldes et virus som kalles hepatitt C virus. Hepatitt C ble tidligere kalt non-A non-B hepatitt. Hepatitt C smitter via blo men i liten grad ved seksuell kontakt, ses ikke hyppigere hos menn som har sex med menn enn andre, kan gi kronisk bærertilstand . Vi opplever for tiden en revolusjon innen medisiner og behandling av Hepatitt C. Det er til enhver tid nye medisiner i siste testfase.


Hepatitt C skyldes HCV (hepatitt C-virus), som har om lag de samme smitteveier som HBV, men viruset smitter i de fleste sammenhenger ikke . Hepatitt C er en leversykdom forårsaket av hepatitt C viruset. Hvert år smittes mellom og millioner av hepatitt C på verdensbasis. Blant eldre sprøytenarkomane dør flere av hepatitt C enn av overdose.


Vi ble med for å teste folk for sykdommen, og lære mer om smitte og ny . Hepatitt C er en leversykdom som er vanlig i mange ikke-vestlige land. De fleste med kronisk hepatitt C bør foreslås behandling med pegylert interferon-α og ribavirin. Behandlingslengden er avhengig av genotype . Hepatitt C-virus (HCV) er en de vanligste årsaker til kronisk leversykdom. Prevalensen av HCV-antistoff varierer betydelig og er rapportert å være i USA, . Hepatitt C er ein viral leverinfeksjon som kan gjeva gulsott med gul hud og gule bindehinner i auga (ikterus). Sjukdomen er ofte kronisk og vert årsaka av hepatitt . Hepatitt C smitter mer sjelden seksuelt, men det forekommer.


Begge kan smitte ved urene tatoveringsnåler. Er selv hepatitt c positiv og er redd for å smitte kjæresten min. Hepatitt C er en infeksjon i leveren forårsaket av hepatitt C-virus (HCV). HCV kan gi akutt hepatitt, kronisk hepatitt, .

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg