mandag 14. januar 2019

Sukkersyke barn

I Norge får 22-av 10barn diabetes hvert år. De fleste nye tilfellene oppstår hos barn i 8-års alderen. Til tross for mange tidlige symptomer, blir type 1-diabetes hos barn og unge altfor ofte oppdaget først når livstruende komplikasjoner har . Ved diabetes mangler insulin - et hormon som øker opptaket av sukker (glukose) i muskulaturen og hemmer dannelse av . Barn under år betaler ingen egenandel, og ved behandling hos psykolog er barn og ungdom under år . Et barn på år kan godt ha mange uhell uten at dette beskrives som unormalt. Diabetes eller sukkersyke hos barn går aldri over lengre tid .

Benjamin (4) er en av stadig flere norske barn som får diabetes. Forskerne leter fortsatt etter årsaken til sykdommen. De første symptome er at barnet er ofte tørst. Dersom barnet drikker mye og må ofte tisse, kan det være tegn på diabetes. Barnet er kanskje slapt og blir fort slitent.


Hos små barn ser en gjerne at barna ikke . Tips til hvordan du lever med barn med diabetes 1. Er det noen her inne som har barn med Diabetes? Hvilke symptomer hadde barnet som fikk dere til å reagere?

Noen her som har peiling diabetes hos barn? Gå til siden Hvorfor vises denne annonsen? Hvert år får rundt 3barn under år type diabetes. Dette påvirker naturlignok også familien og de rundt.


Mange kan oppleve frustrasjon, sinne og depresjon . Norge er blant landene med størst utbredelse av type 1-diabetes hos barn og unge. I Norge får cirka av 10barn og unge under år diabetes hvert år. Dette er en alvorlig tilstand som krever øyeblikkelig hjelp og innleggelse i sykehus.


De fleste barn og unge som får diabetes type blir innlagt på sykehus i en . Hos barn under to år kan symptomene være vanskeligere å oppdage slik at barna kan bli innlagt i sykehus med infeksjon, magesmerter, oppkast, diaré eller . Diabetes, egentlig diabetes mellitus, tidligere kalt sukkersyke, er en generell. Hos barn og ungdom utvikles sykdommen hurtig med klassiske . Alt fra hva det innebærer å ha diabetes til hvordan blodsukkernivået holdes under kontroll med en insulinpumpe. Det er hvert år omkring 2barn under år som får diagnosen sukkersyken, en diagnose de skal leve med resten av livet. Gravide som har vært alvorlig stresset under graviditeten, har økt risiko for å få barn med type 1-diabetes.


Det er en vanlig misforståelse at bare de eldre kan lider av diabetes. Snarere ble funnet et stort antall barn og unge voksne til å lide av diabetes. Det Norske Hjem for Sukkersyke Barn” ble startet i 1935. Bakgrunnen var at mange barn med diabetes døde til tross for at insulin var blitt tilgjengelig som .

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg