mandag 22. april 2019

Antibiotika og sol

Hvordan forebygges hudreaksjoner i forbindelse med soling og legemiddelbruk; Behandling av hudreaksjoner i forbindelse. Noen typer antibiotika kan også gi ubehagelige overraskelser i kombinasjon med sol. Dette kan være alt fra lettere eksem til smertefulle .

Søk lege om du skulle oppleve hudplager i forbindelse med medisinbruk og soling, men ikke avbryt . Noen typer legemidler gjør at huden blir overømfintlig for sol. Noen typer antibiotika, som for eksempel tetracykliner, kan føre til ubehagelige . Antibiotikaresistens er et globalt helseproblem.

Utvikling og spredning av resistens kan hindres ved smitteverntiltak og ved nøktern antibiotikabruk. VÆR OPPMERKSOPersoner som blant annet tar legemidler som antibiotika som tetracykliner, noen typer hjertemedisin, antidepressiva, . Medisiner og sol Noen medisiner kan gjøre at du blir mer ømfintlig for sollys. Dette kalles for fotosensibilisering og viser. Dette er en stor gruppe, og det finnes en hel del reseptbelagt antibiotika som inneholder et . Jeg har fått antibiotika for en bakterieinfeksjon. Så er spørsmålet om jeg kan være ute i sola når jeg går på antibiotika?


Jeg jobber på apotek og der skal vi altid gi beskjed og forklare dette med mat,sol,melk etc med antibiotika. Går for tiden på antibiotikakuren Selexid for behandling av urinveisinfeksjon. Gikk på Trimetoprim, men dette hjalp ikke.


Jeg går på en ukes-kur med Doxylin (antibiotika) for behandling av. Man skal visstnok ikke utsettes for sol i perioden kuren varer + to uker. Antibiotika og sol skrevet i AnonymforuFikke med lapp fra apoteket om at man helst ikke skal være i direkte sollys når man tar antibiotika.


Og på pakken jeg fikk stod det at jeg skulle unngå sterk sol og. Når det gjelder doksycyklin, og mange andre typer antibiotika, så er det slik at . Sol og legemidler kan være en uheldig kombinasjon. De viktigste er såkalt bredsprektrede antibiotika som brukes mot infeksjoner (tetracyclin og doksycyklin) . P-piller, noen smertestillende tabletter, antibiotika, antidepressiva og mange andre medisiner kan forandre kroppen din slik at selv forsiktig soling ender i et . Webb-TV: Hudförändringar av solen Sol och värme, visst är det underbart? Noen som har eksperimentert med sol og Tetralysal før? Som sier, går du på et tetracyklin, et antibiotikum leger skriver ut i på grunn av . Studier bekrefter at sol og frisk luft har helsemessige fordeler.


Hvordan er sol og frisk luft som antibiotika og desinfeksjonsmidler? Om vi bruker for mye antibiotika, kan det føre til at bakterier utvikler resistens og at antibiotikaen dermed slutter å virke.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg