onsdag 17. april 2019

Stoffskifte

Skjoldbruskkjertelen produserer hormonet tyroksin, som regulerer stoffskiftet og virker på alle cellene i kroppen. Kjertelen ligger rett nedenfor strupehodet foran . BufretLignendeLavt stoffskifte, hypotyreose.

Lavt stoffskifte er en sykdom med nedsatt stoffskifte. De mest typiske plagene er trøtthet, slapphet, fryser lett, treg mage, tørt hår og . SkjoldkjertelsykdomHøyt stoffskifte, hypertyreose - NHI. Tristhet, tiltaksløshet, økt søvnbehov og forstoppelse er bare noen av symptomene på lavt stoffskifte.

STOFFSKIFTE: Høyt og lavt stoffskifte er to vidt forskjellige sykdommer. Tilstandene skyldes at kroppen enten produserer for mye, eller for lite . Lavt stoffskifte kan gi symptomer som tretthet, tristhet, tørr hud og hårtap. Lavt stoffskifte behandles ved tilførsel av hormonet tyroksin (tablett).


HØYT OG LAVT STOFFSKIFTE: Å ha et normalt fungerende stoffskifte, kan ha mye så si hvordan kroppen oppfører seg. Noen rammes av lavt stoffskifte, andre av høyt stoffskifte. Stoffskifte eller metabolisme er et komplett sett av livsnødvendige kjemiske reaksjoner som skjer i levende celler.


Lavt stoffskifte (hypotyreose) er en tilstand som oppstår når skjoldbruskkjertelen produserer for lite av stoffskiftehormonene tyroksin (T4) og trijodtyronin (T3). Har du lavt stoffskifte (hypotyreose) betyr det at skjoldbruskkjertelen ikke lager nok stoffskiftehormon (tyroksin).

Det kan gi forskjellige symptomer, som for . Stoffskifte, summen av alle kjemiske reaksjoner som finner sted i hver enkelt celle i en organisme hvor formålet er å skaffe energi til vitale . Mange kvinner har lavt stoffskifte uten å vite det. God behandling krever en gjennomgang av pasientens livssituasjon, mener lege Lars Omdal. Hypotyreose (lavt stoffskifte) og hypertyreose (høyt stoffskifte) rammer i Norge omkring 10personer. En veldig enkel måte å vurdere stoffskiftet på, er å måle den basale kroppstemperaturen. For lavt stoffskifte kalles også myxødem, hypotyreose, hypothyreose eller hypotyreoidisme.


Dette betegner den tilstand som forekommer når skjoldbruskkjertelen . Lavt stoffskifte, eller hypotyreose er nedsatt produksjon av hormonene som regulerer stoffskiftet. Omtrent av menn og av kvinner rammes av lavt . Mange pasienter med lavt stoffskifte fortsetter å klage over ubehagelige symptomer, tross medisinsk behandling og normale blodprøver. Stoffskiftet kan kontrolleres med enkle blodprøver, og behandlingen er enkel – men selv med riktig behandling, er det ikke alle som føler seg helt bra.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg