fredag 25. august 2017

Tegn på urinveisinfeksjon

Dette kan være tegn på urinveisinfeksjon (UVI) også kalt blærekatarr. Les mer om urinveisinfeksjon, og når du bør kontakte lege. Blærekatarr er en infeksjon i urinblæren, en urinveisinfeksjon, som nesten alltid skyldes bakterier.


Bakterier trives nemlig godt i kroppsvarm urin, og de formerer . BlærekatarrUrinveisinfeksjon - helsenorge. BufretLignendeHvis du har en brennende eller sviende smerte når du tisser, kan det hende du har blærekatarr – også kalt urinveisinfeksjon. Over halvparten av alle norske kvinner har hatt eller vil få en nedre urinveisinfeksjon.

Urinveisinfeksjon er veldig vanlig hos kvinner, men kan bli svært ubehagelig dersom den går til nyrene. Urinveisinfeksjon (blærekatarr, cystitt) er en betennelsestilstand i urinblæren. Som regel er det ens egne bakterier fra tarmen som. Hvis menn får utflod i forbindelse med urinveisinfeksjon, kan dette være tegn på en uspesifikk infeksjon i urinrøret.


Det er ikke alltid lett å finne ut om barnet har urinveisinfeksjon. En urinveisinfeksjon skyldes at bakterier har kommet inn i urinveiene og gir en betennelse i slimhinnen. De minste barna klarer ikke selv å sette ord på hva som gjør vondt.


Derfor kan småbarn med urinveisinfeksjon risikere å gå lenge før de får behandling.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg