onsdag 30. august 2017

Måle feber

Feber er en del av kroppens naturlige forsvar mot infeksjoner og er ikke en. Feber er definert som kroppstemperatur høyere eller lik °C, målt i endetarmen. Feber defineres som temperatur over 38°C målt i endetarmen.

Det er lett å gjøre feil når du skal måle kroppstemperaturen. Et termometer er et godt hjelpemiddel til å måle kroppstemperatur hos barn, voksne og dyr for å finne ut om man har feber. Feber er ikke en sykdom i seg selv, men et vanlig tegn på sykdom.


Feber defineres som en kroppstemperatur på °C eller mer målt i endetarmen.

Mange barn og voksne kvier seg for å måle temperaturen i baken. Vet at det ikke anbefales å måle feber i munn, grunnet hygiene, men når du likevel trosser grensene, har du da feber over 3eller over 37? Nå har vi kjøpt et infrarødt til å måle på huden. Jeg syns det er så vanskelig å forholde seg til, for det kommer jo helt an på hvor man måler. I dag kjøpte jeg ny febermåler, en som måler i øret.


Fagstoff: Det finnes ulike måter å måle kroppstemperaturen på. Gå til Måling av temperatur - Alle målinger av temperatur tar sikte på å gi et estimat av kroppens kjernetemperatur. Digitalt termometer: Det beste og mest nøyaktige er å måle temperaturen med et digitalt termometer i endetarmen. Ikke kvi deg for å gjøre dette selv om barnet er .

Jeg mistenker veldig høy feber, for jeg svetter. Du får ikke målt tempen, men kanskje du ihvertfall kan konstantere om du har feber: Kjenn . Storebror har vi gått over til å måle i øret da han ble hysterisk av det andre. Prøvde øretermometeret på snuppa og,men funket dårlig,fikk det . Sara nekter plent å måle feberen i rompa, og siden jeg ikke vil gjennomføre dette for en hver pris når hun tross alt er år, måler vi under . Når man måler tempen under armen, skal man da plusse på noe for å få.


I praksis sier man at man har feber når man måler en temperatur på . Hvis temperaturen er målt i barnets endetarm, er den normale temperaturen mellom 35-3grader celsius. En temperatur som er målt i barnets munn, er ca 0 . Desimalene avgjør, men også hvor du måler. Barn og voksnes normale temperatur ligger mellom og 38°C.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg