onsdag 30. august 2017

Vitaminer i mat

Mat med høyt innhold av A-vitamin: lever, smør, margarin, eggeplomme, kremost,. Alle kildene til D-vitamin i mat inneholder fett, som fremmer opptaket. Vitaminene må tilføres via maten fordi kroppen ikke selv er i stand til å bygge dem.

I motsetning til energigivende næringsstoffer som fett og . Kilder til vitamin D er sollys (vitamin D dannes i huden ved soling) eller vitamin D rike matvarer som f. Vi bør daglig spise mat som inneholder B-vitaminer, siden vitaminene ikke blir lagret i kroppen. Grovt brød og ølgjær er rike på B-vitamin.

Opptaket av A-vitamin fra maten kan variere veldig. Det er svært lite som tas opp fra rå grønnsaker og fiberrik mat, mens kroppen kan bedre utnytte A-vitamin fra . Spiser du mye guava, rød chili, paprika og nype-produkter? Da er sjansen stor for at du får i deg mye C-vitamin. Den viktigste kilden til D-vitamin i den norske hverdagskosten er fet fisk.


D-vitamin er viktig for blant annet immunforsvaret, samt oppbygging og . B-VITAMINER: Finnes i en rekke matvarer, som kjøtt, korn, egg og grønnsaker. Det finnes en rekke forskjellige B-vitaminer, og de er spesielt . Enkelte matvarer er beriket med vitamin for eksempel ekstra lett melk, smør og margarin.

B-vitaminene finnes i en rekke matvarer, og spiser du variert, får du i deg nok. Hvis du spiser 1g av en eller flere av følgende matvarer hver .

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg