fredag 18. august 2017

Feber 38

Feber er definert som kroppstemperatur som er lik eller høyere enn grader - målt i endetarmen der vi får det mest nøyaktige resultatet. Dermed kan vi si at du ikke nødvendigvis har feber før du tipper over grader. Dersom du går med over i feber i flere dager, bør legen kontaktes for å .

Feber er et svært vanlig sykdomstegn og også en hyppig årsak til legebesøk. Det er vanlig å definere feber som temperatur over 38°C målt i endetarmen. Feber er en kroppstemperatur over 38° C, og skyldes som regel en infeksjon.


Dette er kroppens mekanisme for å bekjempe organismer som virus og bakterier.

Hvorfor får vi feber, og hva skal du gjøre om barnet ditt har feber? Mest effektivt arbeider immunsystemet ved temperatur mellom og grader. Feber vil si at kroppstemperaturen, har steget til over 3ºC. Feber er et vanlig tegn på sykdom og en del av kroppens naturlige forsvar mot infeksjoner.


Feber defineres som en kroppstemperatur på °C eller mer målt i . Feber er en del av kroppens naturlige forsvar mot infeksjoner og immunsystemet arbeider mest effektivt ved temperatur mellom og °C. I praksis sier man at man har feber når man måler en temperatur på 3eller 38°C i endetarmen, det vil si en økning på °C fra normalen. FEBER: Har du kun litt feber, kan det være lurt å vente med.


Feber defineres som temperatur på over grader målt i endetarmen.

Feber hos barn - når bør man kontakte lege? Barn har noe høyere normaltemperatur enn voksne, og kan godt ha opptil 3grader etter for eksempel en . Temperaturer på grader och högre räknas som feber. Feber kommer oftast tillsammans med ett eller flera andra symtom beroende på vad som orsakar den. Kroppens temperatur er termostatregulert. Den svinger gjerne mellom og 3grader og er høyest om kvelden.


Temperatur over grader kaller vi feber. Kroppstemperaturen er vanligvis lavere om morgenen enn om kvelden. Feber foreligger når rektaltemperaturen er over 3°C. Bør man ta kontakt med lege når feberen kryper over 40?


Feber er en af kroppens mange reaktioner, når der opstår sygdom. På grund af variationen defineres feber først ved 3grader målt i munden; Temperaturen . Små barn har vel ikke feber før temp er over 3 så vi gir vanligvis ikke . En middelaldrende norsk mann ble elektivt henvist til medisinsk avdeling ved lokalsykehuset for utredning av vedvarende feber rundt – 35 . I praksis sier man at man har feber når man måler en temperatur på 38°C i endetarmen. Når man måler i munnen vil temperaturen vanligvis . Feber hos barn - På SyktBarn kan du lese om feber hos barn.


Spesielt viktig er det å lære seg faretegnene ved feber.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg