fredag 11. august 2017

Smerter i nakke

Nakkemyalgi er betegnelsen på en tilstand med kroniske smerter i nakken og hvor man ikke finner andre årsaker enn spent og smertefull muskulatur. Nakkesmerter og kink i nakken oppstår gjerne akutt. Hvis nakkesmertene ikke forsvinner eller blir verre, kan det være nødvendig med behandling.

Nakkesmerter er et utbredt problem og gir ofte tilleggsplager som hodepine, migrene, svimmelhet eller symptomer som smerter og nummenhet ut i armene. Gir i seg selv ingen eller bare moderate plager i form av dumpe smerter i nakken med utstråling til skuldrene og øvre del av armene. Det kan være vanskelig å skille mellom plager fra nakke, øvre rygg og skuldre, og ofte henger smertene sammen og kan gå over i hverandre.


Dette er en god metafor på hvordan tankemåten rundt smerter og.

Nakkesmerter er en svært vanlig muskel- og skjelettlidelse. Smerter i nakken dreier seg som regel om belastningskader på muskler, leddbånd . Nakkevondt kan deles inn i akutte, subakutte og kroniske smerter. Akutt nakkevondt vil si at personen har hatt vondt i nakken i . Smerter og ubehag i nakke, skulder og armer kan forårsakes av skader eller irritasjon i selve nakken.

Kroniske nakkesmerter er en vanlig årsak til sykefravær, og forskere har innsett at det ikke finnes noen mirakelkur, ifølge forskning. Smerter i nakken og andre muskel- og skjelettplager er en av de hyppigste årsakene til langtidssykmelding og uføretrygd i Norge (8). Dette fører til muskelstrekk og låsing av nakken. Spenningsutløst hodepine blir ofte en konsekvens. Arbeidspress gir mental belastning som gir anspenthet som gir smerte i nakken og skuldrene, sier forsker Synne Bendal.


Ryggvirvlene i nakken vår er veldig små og gir mye bevegelse. De er svært mottakelige til å gi smerte fra stress og ved . Video: Vondt i nakken - Nakkesmerter hos barn. Video: Vi ser ei jente med stiv nakke pga hjernehinnebetennelse etter flåttbitt. Ved prolaps i nakken får man som regel smerter i nakken, mellom eller rundt skulderbladet, og ofte en utstrålende smerte i skulder, arm, hånd og fingre. Kan skyldes muskelsmerter, kompresjon av cervikale nerverøtter eller lesjon av plexus brachialis.


Hjernen vår klarer ikke å oppfatte at nerven klemmes i nakken. I stedet tolker hjernen signalene fra den klemte nerven slik at vi får smerter fra det området i . Dette er smerter som faktisk ikke kommer og går hos meg, men er der. Skuldrene er også konstant vonde, men dette med nakken er så .

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg