tirsdag 15. august 2017

Lungebetennelse smitte

Den typen lungebetennelse som skyldes bakterier, kommer ofte av bakterier som vi fra før har i munnhulen. Derfor er det ikke egentlig snakk om smitte. Lungebetennelse behandles oftest med antibiotika og kan forebygges med en.

Lungebetennelse smitter gjennom dråpesmitte, når man er nær en person som . Lungebetennelse er smittsomt, og infeksjonen smitter via dråper fra syke personer som hoster eller nyser. Eldre og personer med nedsatt immunforsvar er mest . Lungebetennelse er derimot ikke smittsomt og du kan altså ikke få.

Smitte skjer som regel via dråper, ved hoste eller nysing fra syk person. Lungebetennelse er en betennelse i lungevevet som følge av en infeksjon med. Q-feber er en såkalt zoonose, det vil si at den kan smitte fra dyr til mennsker. Mykoplasma lungebetennelse er en lungebetennelse som gir litt andre. Vanligvis medfører smitte en plagsom tørrhoste og halsvondt uten tydelig tegn til . Lungebetennelse er en betennelsesprosess i lungevevet.


Infeksjon i lungene smitter ved dråpesmitte, altså i hovedsak ved hoste. Hvis man kysser en som har lungebetennelse. Mycoplasma Jeg har fått påvist trolig atypisk lungebetennelse og får antibiotika for dette.


Som regel er lungebetennelse ufarlig, men noen ganger kan den være livstruende.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg