onsdag 30. august 2017

Omgangssyke virus

Virusinfeksjon i tarmen, omgangssyke, er en vanlig årsak til kortvarig diarè og. Noen virus gir først og fremst kvalme og oppkast, andre gir hovedsakelig diaré . Hvorfor er det så vanskelig å unngå viruset som sender oss på hodet i do vinter etter vinter?

Det er flere virus som kan føre til omgangssyke. De mest kjente virusene er norovirus og rotavirus. Men symptomene er så like, at det er vanskelig å vite hvilket . Omgangssyke skyldes en virusinfeksjon i tarmen.

Det er flere ulike virus som kan gi omgangssyke, hvor norovirus er en av de vanligste typene. Norovirus forårsaker smittsom gastroenteritt og er årsaken til epidemier av ”omgangssyke”. Viruset er antatt å være den vanligste årsak til . Omgangssyke smitter fra man blir syk og inntil timer etter at. Desember er gjerne høysesong for omgangssyke. Rotavirus er et annet virus som kan gjøre små barn syke med oppkast og diaré, men dette . Omgangssyke er en mage-tarm-sykdom som forårsakes av et lett smittende virus.


Omgangssyke begynner plutselig med oppkast, diaré og magesmerter. SIDE2): De siste ukene har Folkehelseinstituttet fått flere meldinger om utbrudd av noroviruset. Dobbelt så mange sliter med omgangssyke i år som i fjor. Viruset spres lett der mange mennesker samles, som for eksempel i barnehager, på .

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg