mandag 21. august 2017

Luft i tarmene

Trangen til å slippe en fjert kan oppstå på de verst tenkelige tidspunkt - i et viktig møte, i en trang heis, ombord i et fly. Og skjønt det å slippe ut gass fra tarmen . Vi har alle opplevd å plages med luft i magen fra tid til annen, men for noen er dette et ganske vanlig .

Inaktivitet, nedsatt tarmbevegelse og svelging av luft. For mye luft i mage-tarmkanalen gir ubehag knyttet til raping, promping, oppblåsthet og smerter. Hva skyldes forstoppelse, oppblåsthet og luft i magen – og hvordan unngå det eller få.


La oss starte med forstoppelse og vite hvordan tarmen best fungerer.

Oppblåsthet er et tegn på at du har mye luft i magen. Sykdommer som irritabel tarm, ulcerøs kolitt eller Crohns sykdom gir ofte luftplager. Mye gass i magen kan være en del av sykdomsbildet ved irritabel tarm.


Unntaksvis kan mye luft i magen være et av flere tegn på en mer . I magesekken og tarmene finnes normalt omtrent en og en halv liter gass. Delvis kommer luft i magen av at vi svelger luft når vi spiser eller . Inaktivitet, nedsatt tarmbevegelse og svelging av luft - Det er normalt å. Du svelger lite luft når du sover, men du slipper ut luft om natten også. Derfor har de fleste av oss lite luft i tarmene om morgenen, mens .

Luft i magen skyldes svelging av luft og at tarmbakteriene. Luft i magen kan deles inn i tre hovedtyper av plager: Raping, luftavgang. Normalt finnes det alltid litt luft i tarmen fordi man svelger luft i forbindelse med måltider, inntar kullsyreholdige drikker og fordi tarmbakterier produserer gass ved . For megen luft i tarmene og tit at skulle af med den er stærkt generende, da det jo både kan give lyd fra sig og lugte ilde. Magesmerter uten feber kan f eks skyldes smerter fra tarmen, magekatarr (magesyre), gallesten. Også voksne kan ha luft i tarmene - Les legevakten om kolikk.


Visste du at innsiden av tarmen regnes som utenpå kroppen? Luft i magen kan også føre til oppblåsthet, raping og flatulens. Spise for fort – svelger mye luft og tarmene må jobbe mer med maten ettersom . Man forbereder straks en sutur og tømmer tarmstykket for luft og væske. Deretter trekkes suturen til, slik at hullet lukkes.


Ulike fordøyelsesplager som luft i magen og treg mage slik du nevner er svært.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg