mandag 7. august 2017

Gravid halsbrann

De fleste gravide har kjent følelsen av sure oppstøt og halsbrann når magen presser på. Her får du jordmors beste råd mot plagene. Cirka halvparten av alle gravide kvinner plages av halsbrann og sure oppstøt – magesyrerefluks.

Halsbrann skyldes at surt mageinnhold kommer opp i . Når man er gravid kan man få plager og ubehag man aldri før har hatt. Jeg er nå måneder gravid med mitt andre barn, og har også denne gangen sterke plager med halsbrann til alle døgns tider. Den medisinske betegnelsen er GØRS (gastroøsofageal reflukssykdom), andre kaller det brystbrann eller halsbrann.

Symptomene er sviende smerter i øvre del . Er gravid i uke og sterkt plaget av halsbrann og sure oppstøt - har hyperemesis gravidarum og har fått esucos . Ubehaget kan være merkbart fra slutten av tredje . Snakk med helsestasjonen, fastlegen, jordmoren din . Men nå har jeg forstått at halsbrann kan også være den sviende vonde. Perioder fylt med fet mat og mye alkohol kan føre til halsbrann eller sure oppstøt. Gravide og ammende kan bruke disse mot halsbrann.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg